StoryEditor

Fico útočil na novinárov: Som presvedčený, že veľká časť z vás škodí tejto krajine

19.02.2019, 15:35
Autor:
(pš)(pš)
Podľa predsedu Smeru expresívne výrazy patria do slovníka politika.

Šéf Smeru Robert Fico usporiadal po predsedníctve Smer-u brífing, kde potvrdil, že už nebude kandidovať v ďalšej voľbe na ústavného sudcu. Najskôr opovedal na otázky týkajúce sa témy ústavného sudcu, no v závere svoju pozornosť obrátil na novinárov: "Toľko škôd, čo ste napáchali na tejto krajine, mediálny teror, ktorý ste spustili, to tu nikdy nebolo. Áno, ja som presvedčený, že veľká časť z vás škodí tejto krajine." 

Roberta Fica vyprovokovala v závere brífingu otázka redaktora Denníka N Dušana Mikušoviča. Ten reagoval na výrok z minulého týždňa, v ktorom Fico označil novinárov za "najväčších zločincov na svete". Mikušovič sa opýtal, či k tomuto tvrdeniu má Robert Fico nejaký dôkaz.

Predseda Smeru na to zopakoval, že súhlasí so svojím tvrdením. Povedal tiež, že expresívne výrazy patria do slovníka politika.

Do diskusie sa zapojil aj podpredseda Smeru Robert Kaliňák, ktorý novinárom vysvetlil, že "s označovaním politikov za zločincov začali novinári a politici dnes používajú iba rovnakú rétoriku."

Bývalý minister vnútra tiež novinárom, najmä z Denníka N, SME a Aktuality.sk, odporučil vlastnú reflexiu. Podľa neho totiž novinári vyriekli "x predikcií a nesprávnych súdov", ktoré neboli pravdivé a nikdy sa za to neospravedlnili.

Kaliňák vytýkal novinárom, že týmito súdmi vnášajú do spoločnosti negatívnu atmosféru.

Robert Fico reagoval v diskusii aj príkladom z Poľska - kde "médium hrubo napadlo jedného politika, ten politik to médiu expresívne vrátil, Európsky súd povedal, že na to má politik právo". 

Nakoniec ešte zopakoval, že si naozaj myslí, že to, čo niektorí novinári robia, oprávňuje politikov na používanie expresívnych výrazov k novinárskej obci. Fico zopakoval, že veľká časť novinárov škodí tejto krajine ich neprofesionalitou a zaujatosťou.

Vo videu je pasáž približne od 54 minúty.

01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 03 - Modified: 2021-06-25 17:06:16 - Feat.: - Title: Adam Valček odchádza zo SME. Ako bloger bude zarábať z príspevkov čitateľov 04 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 05 - Modified: 2021-01-02 20:18:02 - Feat.: - Title: Američan vzdal otázku za pol milióna dolárov. Nedokázal si poradiť s českým slovom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 07:42