StoryEditor

Spor Kisku s Ficom, ale aj prvý prezidentský duel. Aj o tom budú víkendové politické relácie

22.03.2019, 18:30
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad tém a hostí politických diskusií na Markíze, RTVS a TA3.

Prvý duel dvoch prezidentských kandidátov prinesie RTVS v Rádiu Slovensko. V sobotu 23. marca od 12:10 bude Marta Jančkárová diskutovať so Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom hovoriť nielen o aktuálnych témach, ale aj o plánoch, úlohách a právomoci novej hlavy štátu na domácej i zahraničnej politickej scéne. Debatu bude naživo zo spravodajského štúdia Slovenského rozhlasu vysielať aj televízna Jednotka.

V diskusnej politickej relácii Na telo, ktoré v nedeľu od 13:00 vysiela televízia Markíza, sa v dueli stretnú Erik Tomáš, poslanec Smeru-SD a bývalý poradca Roberta Fica, a predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová.

S moderátorom Michalom Kovačičom budú diskutovať o spore prezidenta Andreja Kisku s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Kiska bol tento týždeň vypovedať na NAKA v súvislosti s údajným vydieraním pre voľbu ústavných sudcov, Fico mu odkázal, že je plačko.

​Ako sa odzrkadlí tento konflikt v ďalších politických plánoch Andreja Kisku? V kuloároch sa čoraz častejšie hovorí o tom, že Kiskova strana napokon naozaj vznikne. O tom, že sa s prezidentom o politike rozpráva, pred pár dňami hovorila aj expremiérka Iveta Radičová. Ako by Kiskova strana ovplyvnila politickú scénu a opozičné strany? Bude dôvodom napríklad na prestup niektorých poslancov OľaNO?

Čo sa týka koalície, stále v nej panujú napäté vzťahy. Andrej Danko odkazuje svojim partnerom, že s nimi nemusí za každých okolností sedieť pri jednom stole, a ďalej to škrípe aj medzi Bélom Bugárom a Robertom Ficom. Hrozia predčasné parlamentné voľby? Aj na tieto otázky sa bude Michal Kovačič pýtať oboch poslancov.

V relácii O 5 minút 12, ktorú vysiela Jednotka v nedeľu na obed, budú hosťami moderátora Jozefa Hajka podpredseda zahraničného výboru parlamentu a podpredseda SNS Jaroslav Paška a člen výboru Peter Osuský, poslanec za SaS. Témami diskusie budú obranná spolupráca s USA, členstvo SR v NATO a posunutie odchodu Veľkej Británie z EÚ.

Hosťami relácie V politike budú premiér Peter Pellegrini a v ďalšom vstupe minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, podpredseda Smeru a Jana Kiššová, poslankyňa za SaS.

Moderátor Norbert Dolinský bude s premiérom diskutovať o aktuálnom vývoji v otázke Brexitu, o financovaní rekonštrukcie vojenských letísk či vzťahoch v koalícii. Témami debaty s ministrom Richterom a poslankyňou Kiššovou budú aktuálny vývoj nezamestnanosti, pracovné ponuky v znevýhodnených regiónoch, zamestnávanie absolventov škôl a minimálna mzda. Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu od 11:00.

01 - Modified: 2019-03-26 14:13:32 - Feat.: 0 - Title: Duely Zuzany Čaputovej a Maroša Šefčoviča prinesú RTVS aj Markíza
01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 11:20