StoryEditor

Aprílové premiéry: Koniec ságy Avengers, nový Sorrentino aj nominant na Oscara

15.04.2019, 06:00
Autor:
hrnhrn
Tipy na 7 filmových noviniek, ktoré budú mať premiéru v druhej polovici apríla.

Druhú polovicu apríla odštartuje v kinách pátranie po legendárnom Yetim a romantický film o láske v zrelom veku. Apríl uzavrie koniec ságy Avengers, premiéru bude mať novinka od oscarového režiséra Paola Sorrentina a slovenská snímka o Jozefovi Urbanovi, najväčšej legende (česko)slovenskej poetickej scény.

​Hľadá sa Yeti (Missing Link)
Je vysoký 2 metre a 40 centimetrov, váži 280 kilogramov, má hustú srsť a je neuveriteľne milý a srší vtipom. Je však osamelý a chýba mu rodina. Jeho dobrodružstvo sa začína vo chvíli, keď sa rozhodne napísať list nebojácnemu bádateľovi Lionelovi Frostovi. Prosí ho, aby mu pomohol nájsť vzdialených príbuzných, ktorí žijú v tajomnom údolí Šangri-La. Sir Lionel dlho neváha a zorganizuje výpravu, ku ktorej sa pridá aj jeho dávna priateľka Adelina Fortnightová. Zábavná jazda pre malých aj veľkých prichádza do kín 18. apríla.

Zamilovaná Gloria
Romantický film o tom, že láska prichádza nečakane, že vzťahy sú zložité v každom veku a že nikdy netreba prestať naplno žiť. Rozvedená päťdesiatnička Gloria (Julianne Moore) má už dospelé deti a nudný kancelársky život. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Nečakane sa zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.

Kliatba kvíliacej ženy (The Curse of La Llorona)
La Llorona. Plačúca žena. Desivý prízrak chytený medzi nebom a peklom s hrozným osudom spečateným vlastnou rukou. Už len zmienka jej mena desí po svete celé generácie. Počas života v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, no vzápätí sa za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky. Jej slzy sú smrteľné a kto v noci začuje jej volanie smrti, je zatratený. La Llorona sa zakráda tmou a loví deti v zúfalom pokuse nahradiť vlastné. Stáročiami sa jej nenásytná túžba stáva čoraz väčšou... a jej metódy čoraz desivejšími.

Avengers: Endgame
Záverečené dejstvo ságy Avengers od štúdia Marvel. Po zničujúcich udalostiach, opísaných vo filme Avengers: Nekonečná vojna, sa svet ocitol v troskách. Polovica všetkých bytostí bola vyhubená. Avengers sa so zvyškami svojich spojencov ešte raz dajú dohromady, aby zvrátili Thanosove zločiny a znovunastolili poriadok vo vesmíre. V závere komiksovej ságy sa v réžii Anthonyho a Joea Russoa v hlavných úlohách opäť predstavia Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo či Scarlett Johansson.

Nikdy neodvracaj zrak
Dráma inšpirovaná skutočnými udalosťami rozpráva strhujúci príbeh o oslobodzujúcej sile umenia a ľudskej tvorivosti. Príbeh jeho hrdinov je inšpirovaný skutočnými udalosťami aj osobami. Preklenuje tri éry nemeckej histórie, v rámci ktorých maliar Kurt Bartnert prežil svoje detstvo v nacistickom Nemecku, vyrastal v komunistickom Východnom Nemecku a svoj umelecký vývoj zavŕšil v Západnom Nemecku. Režisér a scenárista Florian Henckel von Donnersmarck (držiteľ Oscara za Životy tých druhých) získal za svoj svoj tretí celovečerný film dve nominácie na Oscara a bol ocenený na festivale v Benátkach.

Oni a Silvio (Loro)
Aká je najväčšia ľudská túžba? Láska? Peniaze? Sex? Neobmedzená moc? A je možné toto všetko dosiahnuť a cestou nestratiť vlastnú tvár? Najúspešnejší taliansky režisér súčasnosti Paolo Sorrentino (Veľká nádhera, Mladosť) sa vracia na plátna s veľkolepou provokatívnou komediálnou drámou. Sorrentinov dvorný herec Toni Servillo tentokrát stvárňuje Silvia Berlusconiho – škandalózneho miliardára, mediálneho magnáta a dlhoročného predsedu talianskej vlády, ktorý sa preslávil hlavne svojím excentrickým spôsobom života a zhýralými večierkami, ktoré svet pozná pod označením „bunga bunga“. Zaoberá sa aj tým, akí ľudia Berlusconiho a jemu podobných obklopujú a ako funguje cynický mechanizmus moci, založený na absolútnej strate hodnôt, ponižovaní, egoizme a prospechárstve.

Voda, čo ma drží nad vodou
Film o najväčšej legende (česko)slovenskej poetickej scény - Jozefovi Urbanovi, predstaviteľovi takzvanej stratenej generácie. Básnika, ktorý bol už vo svojej tridsiatke maturitnou otázkou. Film zachytáva obdobie od nástupu na poetickú scénu, ale hlavne posledných sedem rokov jeho búrlivého života. Vrcholí práve napísaním textu Voda, čo ma drží nad vodou, popisuje autentické okolnosti jeho vzniku i obrovské nádeje, ktoré do textu autor vkladal. Piesne sa už nedožil, tragicky zahynul pri autohavárii. Hrajú Roman Pomajbo, Robo Roth, Martin Dejdar, Lukáš Latinák, Oľga Záblacká, Vašo Patejdl a ďalší.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 08:26