HBO
StoryEditor

Nespokojní fanúšikovia Hry o tróny sa dočkali. Takto vyzerá nový koniec seriálu

03.07.2019, 15:31
Autor:
ipip
Nový koniec v podaní kanadského scenáristu už videlo viac ako päť miliónov užívateľov a takmer 180-tisíc označilo, že sa im páči.

Populárny seriál Hra o tróny, ktorý pred časom ukončil napínavý príbeh, sa pravdepodobne dočká nového konca. Nie však zo strany tvorcov. Koniec ôsmej série najpopulárnejšieho seriálu vyvolal u fanúšikov vlnu nevôle, a to až natoľko, že 1,7 milióna z nich podpísalo petíciu za prerobenie finálnej série.

To vnuklo nápad kanadskému scenáristovi Danielovi Whiddenovi, aby vytvoril nový koniec. "Fanúšikovia si zaslúžia lepší koniec," pomyslel si Whidden a zverejnil aj 16-minútové video, v ktorom vysvetľuje, v čom by mal byť jeho záver iný. Fanúšikovia jeho predstavu prijali prevažne pozitívne, video videlo päť miliónov ľudí a takmer 180-tisíc užívateľov označilo, že sa im páči.

"Začíname treťou časťou, bitkou o Winterfell, tá sa však z veľkej časti od tej reálnej verzie líšiť nebude. Zmena bude, keď Nočný kráľ zvíťazí a zvyšné sily Winterfellu budú musieť ustúpiť,“ prezrádza Whidden.

A ako by mal v skratke prebiehať "nový a lepší" koniec Hry o tróny?

Bitka by podľa Kanaďana mala odštartovať súbojom Daenerys Targaryen s Nočným kráľom, ktorý si zmeria sily aj Jonom Snowom. Napriek všetkým úskokom však Nočný kráľ prežije a jediným východiskom, ako ho zničiť, sa zdá byť zničenie stromu Weirwood.

K stromu sa vyberie aj Daenerys, čo vyústi súbojom s Nočným kráľom. Jej drak spáli všetko naokolo. Háčik je však v tom, že zničením stromu sa zrušia všetky dovtedajšie čary, medzi ktorými bolo aj oživenie Jona. Ten preto prichádza o život, uvádza portál LAD Bible.

Cersei Lannister sa nakoniec bude usilovať o zabitie Daenerys a aj každého z jej prívržencov. Jej brat Jaime Lannister však už má dosť všetkého zabíjania a sestru pripraví o život po tom, ako zistí, že v skutočnosti nie je tehotná.

Naopak, tehotná je Daenerys a keďže dieťa čaká s už zosnulým Jonom, je prvou v poradí tých, ktorí majú právo zasadnúť na Železný trón. Posledná scéna, ktorá posunie dej o päť rokov neskôr, už ukazuje Daenerys pri Jonovom hrobe so synom, ktorý nesie meno po svojom otcovi.

V scéne je naznačené, že práve ich syn sa raz stane kráľom Westerosu.

Nový koniec, ako je zvykom, si samozrejme našiel aj kritikov, ale aj takých, ktorí ho podľa portálu označili za stokrát lepší ako koniec tvorcov seriálu z dielne HBO. Posúďte sami vo videu vyššie.

01 - Modified: 2024-02-01 08:00:00 - Feat.: - Title: Spokojnosť mladých na Slovensku sa výrazne znížila 02 - Modified: 2023-09-21 12:07:37 - Feat.: - Title: Matej Drlička: Dostal som viacero ponúk z politiky, ale toto prostredie je choré a nechcem v ňom pôsobiť 03 - Modified: 2021-04-27 08:29:58 - Feat.: - Title: Ak sú povolené bohoslužby, mali by byť i chrámové koncerty, tvrdia umelci 04 - Modified: 2021-04-16 06:38:37 - Feat.: - Title: Hra o tróny prepísala rekordy medzi televíznymi seriálmi 05 - Modified: 2021-03-31 06:49:49 - Feat.: - Title: Hra o tróny sa dočká divadelnej adaptácie, cieľom je Broadway
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. apríl 2024 13:40