Focus, Živica
StoryEditor

Hlavné správy a Zem sa vek sú podľa učiteľov dôveryhodné médiá

03.09.2019, 13:25
Autor:
(red)(red)
Ukázal to prieskum agentúry Focus. Pozrite si prekvapujúce výsledky.

Učitelia by svojim žiakom ako dôveryhodné médium najviac odporučili portál Aktuality.sk, nasledovaný denníkom Hospodárske noviny a jeho online verziou. Na treťom a piatom mieste sa prekvapujúco objavili dezinformačné médiá ako hlavnespravy.sk, Zem a vek a medzi dvanástkou médií, ktorú učitelia v rámci prieskumu hodnotili, nájdeme aj ďalšie dezinformačné portály ako slobodnyvysielac.sk či infovojna.sk.

​Najväčšiu nedôveru majú medzi učiteľmi bulvárne médiá ako Nový čas aj s jeho online verziou, topky.sk a Plus jeden deň a tiež pluska.sk.

Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Focus pre projekt People to People, na ktoré na svojom blogu upozornil Jakub Goda.

Učitelia odpovedali na otázku: „Ak by ste mali svojim žiakom odporučiť médiá, kde môžu nájsť dôveryhodné informácie o tom, čo sa deje doma a vo svete, ktoré z nasledujúcich médií (či už v tlačenej alebo internetovej podobe) by sme svojim žiakom odporučili?...“  Focus, Živica

O prieskume: Prieskum bol, podľa informácii agentúry Focus, realizovaný v júni tohto roka na vzorke 523 učiteľov druhého stupňa základných škôl, ktorí posudzovali stupeň dôveryhodnosti dvanástich vybraných médií.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 23:21