StoryEditor

Nova s Primou podporili Ministerstvo zdravotníctva. Zadarmo odvysielali 25 hodín osvetových spotov

30.04.2020, 07:30
Autor:
hrnhrn
České komerčné televízie poskytli ministerstvu zadarmo reklamný priestor.

Do osvetových aktivít v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou Covid-19 sa zapojili aj české komerčné televízie Nova a Prima. Okrem desiatok hodín vlastného spravodajského a publicistického obsahu a vzniku nových relácií osvetového charakteru podporili tiež oficiálnu edukačnú kampaň Ministerstva zdravotníctva. Osvetovým spotom zameraným na prevenciu nákazy koronavírusom poskytli zadarmo reklamný priestor.

Kampaň #Spolu proti koronavírusu prebieha od 19. marca až do odvolania na všetkých kanáloch televíznych skupín Nova a Prima. Doposiaľ bolo odvysielaných viac ako 1 000 spotov v súhrnnej dĺžke presahujúcej 1 500 minút.

Hlavným cieľom kampane je informovať verejnosť o najvhodnejších hygienických opatreniach v prevencii nákazy ochorením Covid-19. V sérii šiestich spotov prináša univerzálne jednoduché pravidlá, ako sa v súčasnej situácii chrániť a čo robiť pre svoje zdravie.

Ľudia sa dozvedia, ako sa správať pri nakupovaní či v MHD, ako postupovať pri návšteve lekára, ako chrániť seba aj svoje okolie, ale aj prečo treba chrániť zdravotníkov a ako správne manipulovať s ochranným oblekom. Všetky spoty si môžete pozrieť na konci článku.

"Aktuálne vlna solidarity, dôslednosť dodržiavanie vládnych nariadení a ohľaduplnosť občanov je naozaj pôsobivá. Naši kolegovia v spravodajstve sa každý deň snažia zachytiť tie najinšpiratívnejšie príbehy a rozšíriť užitočné informácie k čo možno najvyššiemu počtu divákov. Pripojiť sa preto k oficiálnej preventívnej kampani a poskytnúť priestor pre informačné spoty Ministerstva zdravotníctva pre nás bolo samozrejmosťou," uviedol Marek Singer, prezident Asociácie komerčných televízií (AKTV).

"Veľmi si ceníme rýchle zapojenie komerčných televízií do našich preventívnych aktivít. Vďaka vysokému zásahu televízneho vysielania sa naša osvetová kampaň dostane k maximálnemu počtu občanov, čo významne napomáha spomaľovanie šírenia nákazy," dodala Gabriela Štěpanyová, riaditeľka Odboru komunikácie s verejnosťou a hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva ČR.

V spotoch vystupujú herečka Alena Doláková a štvorica odborníkov zo Štátneho zdravotného ústavu. Okrem televíznych spotov sú súčasťou kampane aj plagáty vo vozidlách hromadnej dopravy a uliciach po celej Českej republike.

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
01 - Modified: 2017-03-03 07:34:05 - Feat.: - Title: Nova, Prima a Óčko zakladajú v Česku Asociáciu komerčných televízií
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 10:02