StoryEditor

Televízia Joj rozbehla výrobu. V ateliéroch na Kolibe nakrúca nový seriál

02.06.2020, 11:40
Autor:
hrnhrn
Rukojemnícku drámu Ultimátum pripravuje v koprodukcii s Českou televíziou. Článok sme aktualizovali o vyjadrenie režiséra a producentky.

Televízia Joj sa po prestávke kvôli koronakríze vrátila opäť k nakrúcaniu. V ateliéroch na Kolibe začala včera nakrúcať osemdielny seriál Ultimátum, ktorý pripravuje v koprodukcii s Českou televíziou.

Nakrúcanie prebieha za prísnych bezpečnostných opatrení. Všetci herci aj štáb boli otestovaní na na Covid-19, pri vstupe do ateliéru postúpia dezinfekciu rúk a je im odmeraná teplota. Okrem hercov na pľaci používajú všetci povinne rúška.

Seriál Ultimátum začala televízia JOJ nakrúcať vo februári pod pracovným názvom Osem hodín. Po mesiaci musela práce prerušiť pre karanténne opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu. "Veľmi sa tešíme, že môžeme opäť nakrúcať tento výnimočný projekt," hovorí hovorkyňa televízie Joj Lucia Kulihová.

TV Joj / Ultimátum

TV Joj / Ultimátum

TV Joj / Ultimátum

​Osemdielny dramatická miniséria je vôbec prvou koprodukčnou spoluprácou televízie JOJ s Českou televíziou, ktorú produkuje KFS Production.

"Účasť každého člena tímu si veľmi vážime a na pľaci sme zaviedli všetky odporúčané hygienické opatrenia. Sme radi, že sme sa mohli v zdraví zísť a urobíme všetko pre to, aby to tak aj zostalo," hovorí režisér a producent Michal Kollár.

"Veľmi sa tešíme. Opätovné spustenie nakrúcania bolo dlho otázne, nielen z bezpečnostných dôvodov. Aby sme mohli dať znovu dohromady všetko, čo vyššia moc zrušila, strávili sme karanténu v práci. Keďže nás pandémia prinútila rozdeliť nakrúcanie, momentálne začíname druhú fázu, ktorá sa sústreďuje na ateliér. Pre potreby nakrúcania sme tu postavili vlastnú nemocnicu. Zvyšok dokončíme na jeseň, keď bude možné dotočiť roztočené sychravé exteriéry z jari," dopĺňa producentka Jana Kluková.

TV Joj / producentka Jana Kluková a režisér Michal Kollár

​Miniséria je moderným a v našej televíznej tvorbe unikátnym projektom takzvaného „contained thrilleru“, teda drámy, kde sa napínavý dej sústreďuje na jednu lokáciu. Jeho cieľom je nielen vzbudiť záujem tradičného televízneho diváka, ale aj prilákať generáciu, ktorá inklinuje k takzvanej „high quality TV“ streamingových služieb.

Uzavretý príbeh počas ôsmich epizód kombinuje niekoľkých žánrov - politický triler, rukojemnícku či lekársku dráma. Obsahovo príbeh vychádza zo skutočných príbehov, ktoré reflektujú aktuálne spoločenské dianie.

O čom bude Ultimátum

V hlavnom meste je sychravý jesenný deň. O pár hodín vypukne summit predstaviteľov V4, ktorého témou je posilnenie spolupráce armád regiónu. Bratislava sa na niekoľko dní stane pupkom sveta.

TV JOJ

​Policajný vyjednávač Daniel (Ján Koleník), trpiaci spánkovou depriváciou po náročnej niekoľkodňovej šichte, ktorá ho takmer stála zdravý rozum a kariéru, sa konečne vracia domov.

Namiesto odpočinku ho však čakajú ešte vyčerpávajúcejšie turbulencie. Všetko spustí nevinný telefonát s tehotnou manželkou Lenkou (Ester Geislerová). Rutinná návšteva nemocnice sa zmení na nečakanú rukojemnícku drámu.

TV Joj / Ultimátum

​Bývalý vojenský expert na výbušniny Korňan odrezal od sveta celé krídlo kardiochirurgie. Rukojemníkom nie je žiadny náhodný civilista, ale samotný minister obrany (Sveťo Malachovský), ktorý má počas summitu podpísať strategické dokumenty na nákup leteckej techniky.

Korňanov spontánny plán bol jednoduchý. Uniesol ministra a vyhrážkami a mučením ho chcel prinútiť povedať pravdu o vyšetrovaní pádu vojenského lietadla, ktoré pilotoval Korňanov syn. Lenže jednoduchý plán sa skomplikoval v okamihu, keď minister počas „vypočúvania“ skolaboval.

TV JOJ

​Pre Korňana má Podhradský cenu iba živý, preto ho expresne dopravil do nemocnice, v ktorej sa v rovnakom čase nachádza aj Danielova žena. Daniel, ktorý sa na mieste objavil v podstate náhodou a mimo pracovného plánu, sa rýchlo stáva jedinou spojkou s únoscom.

Situácia nie je štandardná z viacerých dôvodov – jedným sú osobné emócie, ktoré Danielom lomcujú, keďže ide o život jeho tehotnej ženy, ďalším zistenie, že nik z nadriadených nemá záujem, aby minister prežil. V takejto situácii je perspektíva jeho ženy a nenarodeného dieťaťa veľmi neistá.

Prežiť nasledujúcich osem hodín nebude pre nikoho zo zúčastnených jednoduché.

01 - Modified: 2020-06-03 11:15:09 - Feat.: 0 - Title: Oteckovia sú opäť na pľaci. Na obrazovky sa vrátia až na jeseň 02 - Modified: 2020-06-03 08:04:05 - Feat.: 0 - Title: 10 najlepších seriálov tohto roka, ktoré sa oplatí sledovať 03 - Modified: 2020-05-25 07:48:01 - Feat.: 0 - Title: Aká bude jeseň na Markíze? Televízia avizuje Sestričky, Oteckov či Farmu 04 - Modified: 2020-05-15 17:44:06 - Feat.: 0 - Title: Televízia Joj obnovuje výrobu seriálov. Začne nakrúcať Nový život a novinku Ultimátum 05 - Modified: 2020-05-12 09:03:25 - Feat.: 0 - Title: Slovenskí herci môžu opäť nakrúcať. Hlavný hygienik im schválil výnimku 06 - Modified: 2020-05-09 17:38:40 - Feat.: 0 - Title: RTVS postupne spúšťa výrobu programov. Na obrazovku sa vracajú Reportéri
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 01:23