StoryEditor

Televízie nakúpili zahraničné seriály. Uvedú Mladého Sheldona, Deception či Next

02.11.2020, 12:40
Pozrite si, aké akvizičné novinky majú televízie pripravené do budúceho roka.

Televízie okrem výroby pôvodných seriálov nakupovali aj seriály zo zahraničnej produkcie. Pozrite si, aké novinky majú pripravené do budúceho roka.

​Televízia Markíza uvedie v budúcom roku seriál Young Sheldon, ktorý vznikol ako voľné pokračovanie mimoriadne úspešného sitkomu Teória veľkého tresku. Tvorcovia v ňom pozrú na detstvo Sheldona Coopera, ktorého ukážu ako 9-ročného chlapca, pre ktorého vôbec nie je ľahké vyrastať v Texase. Jeho myseľ už v detstve zvláda ľahko vedu, ale s  rodinou, kostolom alebo futbalom to už je ťažšie. Geniálny, no trochu naivný Sheldon komunikuje so svetom okolo seba aj svojou úplne normálnou rodinou spôsobom jemu vlastným.

V Amerike je Young Sheldon mimoriadne sledovaný, v úvodnej sezóne bol druhou najsledovanejšou seriálovou novinkou na trhu – tesne za Dobrým doktorom, ktorého uvedie menšia stanica Doma v najnovšej 4. sérii.

TV Markíza / Young Sheldon

Dobrý doktor je o mladom chirurgovi trpiacom autizmom, ktorý napriek svojej diagnóze opustí pokojný vidiecky život a prijme ponuku pracovať v  prestížnej nemocnici. Musí prekonať skepticizmus a predsudky svojho okolia a ukázať, aký obrovský je jeho potenciál.

Seriál vychádza z rovnomenného kórejského seriálu, ktorý pre americkú ABC adaptoval tvorca Dr. Housa David Shore. Hlavný predstaviteľ Freddie Highmore si za svoj výkon v seriáli vyslúžil nomináciu na Zlatý
glóbus.

TV Doma / Dobrý doktor

​Ďalšou zahraničnou novinkou Markízy bude krimi seriál Deception. Americký seriál z  knižnice Warner Bros. sa už stal v Nemecku či Francúzsku trhovým lídrom. Napínavé krimi kombinuje protišpionážne praktiky FBI a tajomný svet mágie a ilúzií. V hlavnej úlohe sa predstaví hviezdny iluzionista Cameron Black, ktorý vyrastal na javisku po boku svojho brata–dvojčaťa, ale jeho kariéru zničil škandál a obvinenie brata z vraždy.

Cameron má len jednu možnosť, ako očistiť bratovo meno a naďalej využívať svoje umenie mágie a ilúzie – FBI. Spolu s celým svojím tímom začne spolupracovať s FBI ako konzultant. Pomôže vyriešiť prípady za  hranicou vysvetliteľného a  bude chytať zločincov pomocou mágie.Za seriálom stojí legendárny iluzionista David Kwong, ktorý radil aj pri filme Podfukári.

TV Markíza / Deception

​Stanica Dajto uvedie v slovenskej premiére novinku Prodigal Son z produkcie seriálového virtuóza Grega Berlantiho (Arrow, The Flash, Everwood). Seriál sleduje kriminálneho psychológa Brighta, ktorý využíva svoje zvláštne schopnosti, aby sa dostal do  hláv vrahov a  pomohol newyorskej polícii vyriešiť ich zločiny.

Pátra po  najnebezpečnejších kriminálnikoch, ale zároveň bojuje s vlastnými démonmi. Bright totiž vie, ako uvažujú vrahovia, lebo jeho otcom je sériový vrah, ktorý zabil viac ako 20 ľudí. Prodigal Son je úspešná akvizícia z  distribučnej knižnice Warner Bros. Po úspechu prvej série bude seriál pokračovať aj v druhej sérii.

TV Dajto / Prodigal Son

​Ďalšou novinkou na stanici Dajto bude seriál Manifest, ktorý v USA odštartoval na  stanici NBC v  sezóne 2018/2019. Seriál uvádza s úspechom aj HBO GO. Jedným z  výkonných producentov seriálu je Robert Zemeckis, otec legendárnej filmovej trilógie Návrat do budúcnosti. Hlavnými hrdinami Manifestu sú pasažieri zmiznutého letu.

Komerčný zaoceánsky let sa nečakane stratil z  radarov a  rovnako prekvapivo sa o dlhých päť rokov znovu objavil. Všetci si mysleli, že lietadlo sa stratilo kdesi v mori, v jeho návrat už nikto nedúfal. Rodiny cestujúcich sa museli naučiť žiť bez svojich blízkych. Roky pre nich plynuli a  návrat strateného letu je teraz pre nich šokom. Ešte vačším šokom však je zistenie, že kým celý svet „zostarol“ o päť rokov, pre pasažierov tajomného letu čas neplynul. Vracajú sa rovnako mladí ako v deň, keď zmizli.

TV Dajto / Manifest

​Televízia WAU uvedie kriminálny sci-fi seriál Next, v ktorom kyber-bezpečnostný tím musí čeliť nespútanej umelej inteligencii. Seriál mal premiéru 6. októbra tohto roka na Fox Network.

TV Wau / Next

​Druhou novinkou televízie Wau bude rodinný dramatický seriál Nechutne bohatí (Filthy Rich) o nesmierne zámožnej rodine, ktorá zbohatla vďaka kresťanskej televízii. V hlavnej úlohe sa predstaví Kim Cattrall známa sa Samantha zo seriál Sex v meste. Seriál mal premiéru 21. septembra tohto roka na Fox Network, nakrútených je zatiaľ 10 častí.

TV Wau / Nechutne bohatí

01 - Modified: 2021-01-26 13:16:02 - Feat.: 0 - Title: Novinky roka 2021: Markíza stavila na veľké šou a osvedčené seriály. Uvedie aj úplnú novinku 02 - Modified: 2021-01-26 13:16:24 - Feat.: 0 - Title: Novinky roka 2021: Joj uvedie osem nových seriálov, pripravuje drámu z pohotovosti aj kriminálku 03 - Modified: 2020-10-26 15:35:24 - Feat.: 0 - Title: RTVS čoskoro uvedie minisériu Herec. V Česku vzbudila mimoriadny ohlas 04 - Modified: 2020-10-08 18:35:56 - Feat.: 0 - Title: Televízia Joj kúpila balík kinohitov od Disney. Uvedie Levieho kráľa, Aladina či Avengers: Endgame 05 - Modified: 2020-11-04 12:02:00 - Feat.: 0 - Title: Sestričky a Pán profesor spejú do finále. Čo ich nahradí?
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:26