StoryEditor

Nedeľné politické diskusie: Prezidentka v RTVS, Kolíková s Pellegrinim na Markíze

15.01.2021, 11:15
Autor:
redred
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií. Článok sme aktualizovali o hostí V politike na TA3.

Nedeľné politické diskusie sa budú zaoberať aktuálnou pandemickou situáciou na Slovensku, ale tiež rozsudkom, ktorý odsúdil Mariána Kočnera a Pavla Ruska na 19 rokov väzenia.

Hostkou prvej časti relácie O 5 minút 12, ktoré vysiela jednotka RTVS naživo v nedeľu 17. januára od 11:55, bude prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Moderátor Marek Makara bude s hlavou štátu diskutovať o pandemickej situácii na Slovensku, priebehu a stratégii očkovania, prijímaní rozhodnutí a ich komunikácii, a tiež o pláne na zvládnutie krízy a nálady spoločnosti. Témou diskusie budú aj zmeny v justícii a boj proti korupcii.

Hosťami druhej časti relácie budú profesor Vladimír Krčméry, dátový analytik z občianskej platformy Dáta bez pátosu Ivan Bošňák a vedec Jaroslav Flegr. Témou druhej časti relácie bude aktuálna pandemická situácia na Slovensku.

V relácii bude tiež zverejnený exkluzívny volebný model od agentúry Median SK.

TV Markíza

​Hosťami diskusie Na telo, ktorú odvysiela naživo televízia Markíza od 13:00, budú ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Moderátor Michal Kovačič sa oboch politikov bude pýtať na plošné testovanie, o ktorom sa vládna koalícia opäť sporí. Zatiaľ čo OĽaNO a Sme rodina sú za, SaS a strana Za ľudí majú výhrady. Ako chce teda vláda bojovať s pandémiou a pomôcť preťaženým zdravotníkom? A prečo bolo potrebné predĺžiť núdzový stav, o ktorom rozhodli v utorok poslanci?

Ďalšou témou relácie bude definitívny rozsudok v kauze falošných zmeniek televízie Markíza, ktorý tento týždeň odsúdil Mariána Kočnera spolu s Pavlom Ruskom na 19 rokov nepodmienečne. Moderátor sa oboch politikov bude pýtať aj na ich postoj k nadchádzajúcej voľbe špeciálneho prokurátora či výberu nového policajného prezidenta.

Aktualizácia:

Hosťami relácie V politike, ktorú TA3 vysiela v nedeľu od 11:00, budú predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, podpredseda Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad Maroš ŠefčovičLukáš Baňacký, člen Ústredného krízového štábu a starosta bratislavskej časti Lamač.

Moderátor Norbert Dolinský sa bude so svojimi hosťami rozprávať o avizovanom plošnom testovaní obyvateľstva, prijatých opatreniach a ich efektivite. Ďalšími témami budú vzťahy v koalícii a opozícii, aktivity EÚ v oblasti vakcinácie či pripravenosť samospráv na plošné testovanie.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 17:47