StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Matovič v rádiu a na TA3, oponentmi Hegera a Sulíka budú Kamenický a Blanár

05.02.2021, 11:00
Autor:
redred
Prinášame prehľad hostí a tém víkendových politických diskusií.

Slovensko a jeho boj s pandémiou bude od pondelka riadiť Covid automat. Čo sa zmení? Kto a ako často sa bude musieť testovať? A utíšia sa hádky v koalícii? Aj týmto témam sa budú venovať politici vo víkendových diskusiách v rádiu a televíziách.

Hosťom Sobotných dialógov, ktoré vysiela Rádio Slovensko naživo v sobotu od 12:10 hod, bude predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Moderátorka Marta Jančkárová bude s premiérom diskutovať o aktuálnej pandemickej situácii, lockdowne a testovaní, ale tiež o ďalších opatreniach a priebehu očkovania, ako aj predvídateľnosti krokov podľa covidového automatu.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) bude hosťom aj v relácii V politike, ktorú vysiela TA3 v nedeľu od 11:00 hod. S moderátorom Norbertom Dolinským bude diskutovať o aktuálnej situácii a stave v zdravotníctve, nastavení Covid automatu, návrate detí do škôl a tiež o vzťahoch v koalícii a opozícii.

Ďalšími hosťami budú minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) a exminister práce Ján Richter (Smer-SD). Diskutovať budú o vývoji nezamestnanosti, práci z domu, ale tiež o štátnej pomoci a jej efektivite. Sylvia Porubänová, riaditeľka Slovenského národného strediska pre ľudské práva, a Ján Baránek, politický a sociálny analytik z agentúry Polis Slovakia, budú diskutovať o sociálnej odluke a jej vplyve na psychiku detí a dospelého obyvateľstva. 

V nedeľnej relácii O 5 minút 12 sa v štúdiu RTVS stretnú v diskusii minister financií Eduard Heger (OĽaNO) a jeho predchodca na čele rezortu Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Témami diskusie budú najmä možnosti uvoľňovania opatrení, otvárania ekonomiky podľa covidového automatu a dosah koronakrízy na hospodárstvo. Moderátor Marek Makara sa bude svojich hostí pýtať aj na rozsah a tempo ekonomickej pomoci najviac zasiahnutým odvetviam či ľuďom a priority Plánu obnovy a možnosti využitia ekonomického balíka z EÚ.

Hosťami moderátora Michala Kovačiča v relácii Na telo budú túto nedeľu minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) a podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD). Hlavnými témami diskusie na Markíze bude boj Slovenska s pandémiou a zmeny, ktoré prinesie Covid automat, ktorý by mal platiť od pondelka. Ďalšou témou bude návrat žiakov a študentov do škôl a podmienky ich testovania. Politici sa vyjadria tiež k sporom v koalícii, ale už aj v opozícii v súvislosti s obvinením Petra Žigu.

Na telo prinesie aj výsledky exkluzívneho prieskumu o dôveryhodnosti prezidentky a lídrov politických strán.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 03 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 04 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 05 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:30