archív
StoryEditor

Mafra spustila novú reláciu o zdravotníctve MEDITALK

08.02.2021, 13:04
Autor:
redred
Odborným garantom sú Zdravotnícke noviny.

Vydavateľstvo Mafra Slovakia spustilo novú internetovú reláciu o zdravotníctve s názvom Meditalk. Jej odborným garantom sú Zdravotnícke noviny, nájdete ju na portále mediweb. Vysielať sa bude pravidelne zo štúdia HN televízie.

Prvým hosťom novej relácie bol Jakub Goda, odborník na hoaxy z ministerstva zdravotníctva. Množstvo nepravdivých a klamlivých informácií podľa Godu narástlo v zdravotníckom segmente v posledných mesiacoch, čo sa prejavilo najmä počas pandémie koronavírsu. Z dotazníkového prieskumu, ktorý robili medzi lekármi na Slovensku, vyplynulo, že lekári a lekárky vnímajú tému dezinformácií ako veľmi vážnu. Až 35 percent z nich tvrdí, že dezinformácie sa prejavujú na správaní pacientov tak, že odmietajú liečbu, lieky alebo lekárske postupy. Prieskum bol robený vzorke necelých 2 000 lekárov.

Najbližšia relácia Meditalk bude s Milošom Bubánom o liečbe gastroenterologických ochorení v čase pandémie.

Mafra Slovakia, Zdravotnícke noviny a Mediweb chcú reláciu Meditalk pripravovať na pravidelnej báze dvakrát do mesiaca. Venovať sa chcú primárne zaujímavým informáciám z oblasti zdravotníctva, pokrokom v liečbe rôznych chorôb, novinkám, problematike zdravotného poistenia, ale aj legislatívnym procesom v tomto segmente. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 13:35