StoryEditor

STV zajtra uvedie prvé vydanie kvízu Milionár

11.04.2007, 00:00

Jednotka Slovenskej televízie uvedie vo štvrtok vo večernom prime-time prvé vydanie vedomostného kvízu Milionár, ktorý bol v minulosti jedným z hlavných súťažiacich formátov TV Markíza.

Súťažný kvíz Milionár bude moderovať Martin Nikodým, ktorý v prvom špeciálnom vydaní privíta v súťažných kreslách redaktorov a moderátorov STV. Peniaze, ktoré súťažiaci v tomto špeciálnom vydaní nahrajú, poputujú na Konto nádeje.

Maximálna výhra v slovenskej verzii je stanovená na 5 miliónov korún. Zatiaľ takúto sumu vo vedomostnej súťaži na Slovensku ešte nikto nikdy nevyhral. Špeciálnym prvkom v novom Milionárovi bude štvrtý žolík pre súťažiaceho v „horúcom“ kresle, ktorý sa aktivuje po správnom odpovedaní na piatu otázku. Ak teda súťažiaci v ďalších kolách nebude vedieť odpovedať na niektorú z otázok, môže využiť štvrtého žolíka a požiada o výmenu celej otázky za inú v tej istej hodnote.

Licencia na šou Milionár bola predaná do 106 krajín po celom svete. Britský vedomostný kvíz, ktorý prešiel od svojho vzniku mnohými úpravami, vysielajú nielen európske komerčné i verejnoprávne televízie ale aj televízie v USA, Indii, Japonsku, Kolumbii, Číne, Malajzii, Austrálii.

Zdroj: Valéria Černegová, Stratégie

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 05:54