StoryEditor

TV JOJ pripravuje virtuálne mestečko Panelak.sk

12.02.2008, 23:00

K novému televíznemu seriálu Panelák, ktorý v TV JOJ štartuje 18. februára 2008 pripravila televízia aj virtuálny internetový priestor. Ponúkať má okrem prezentácie seriálu aj interaktivitu či koncerty slovenských kapiel.

„Domovská stránka seriálu Panelák je prakticky virtuálne animované mestečko, v ktorom postavy z televízneho seriálu žijú vlastným životom v interiéroch a exteriéroch kopírujúcich skutočný panelák,“ predstavuje pre Stratégie nový projekt Bohdan Fedor, web channel marketing specialist TV JOJ.

Web sa odlišuje od klasických seriálových stránok aj tým, že je celá animovaná. „Všetky hlavné postavy seriálu dokážu takto žiť vlastný život aj po skončení vysielania. Idea nepretržitého života aj mimo času vysielania je nosnou ideou celého projektu,“ objasňuje Fedor.

Navigácia by mala byť veľmi intuitívna a mala by užívateľom umožňovať zasahovanie do diania v jednotlivých priestoroch ako pohyb, chytanie predmetov či vyberanie z jednotlivých možností. K atraktivite prispieva aj to, že v seriáli budú účinkovať slovenské hudobné skupiny v priestore nazvanom Bar Marilyn. „Prvou kapelou, ktorá v ňom vystúpi bude Desmod,“ prezrádza Bohdan Fedor.

Technologickou novinkou projektu Panelák je na Slovensku vôbec prvé televízne on-line vysielanie postavené na technológií flash. Technológiu dodala v spolupráci s TV JOJ spoločnosť Monogram Technologies.

Z inzertného hľadiska by mal Panelák ponúkať nové formy reklamy. „Ide o možnosť zakomponovať konkrétny Brand, alebo produkt do animácie paneláku,“ predstavuje nový model Bohdan Fedor a dodáva: „Možnosti sú obmedzené len fantáziou, či už pôjde o dopravné prostriedky v exteriéroch, alebo o vybavenie interiérov technikou, nábytkom a nápojmi.“

Novinkou bude tiež BigBoard priamo na úvodnej stránke, ktorý bude dotvárať animované mestečko o ďalší zaujímavý prvok. Bude umiestnený na vedľajšom objekte v exteriéri, ktorý bude v noci osvetlený. „Všetky formy inzercie budú v kreslenej podobe, aby čo najviac zapadali do animácie a stali sa tak „prirodzenou“ súčasťou stránky,“ uzatvára Fedor. Umiestnenie videoreklamy pred jednotlivé epizódy by malo byť taktiež podporované.

Na stránke www.panelak.sk budú podľa našich informácií postupne pribúdať videa zo zákulisia, zaujímavé rozhovory a súťaže, ktoré vznikajú súbežne s produkciou.

Webstránka Panelák bude dostupná od polnoci 18. februára 2008.

Úvodná stránka virtuálneho mestečka Panelak.sk

 

Hlavné menu

 

Podstránka venovaná obsadeniu seriálu

 

Virtuálna obývačka s možnosťou sledovania jednotlivých epizód

 

Zdroj: Peter Šebo, Stratégie

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. máj 2024 17:09