StoryEditor

Projekty televízií v roku 2016: Dočkáme sa nových seriálov (prehľad)

06.01.2016, 07:00
Ťahákom programových štruktúr televízií sú vlastné seriály. Na RTVS je to Kolonáda, na Markíze Búrlivé víno a na JOJke seriály ZOO a Naši.

Stratégie pripravili prehľad toho, aké programy chystajú televízie v roku 2016. 

Absolútnym ťahákom a top komunikačnou prioritou verejnoprávnej televízie je 13-dielne pokračovanie seriálu Kolonáda. Druhá séria odštartuje v nedeľu 10. januára o 20:25 na Jednotke.

RTVS zaradila do programovej štruktúry aj dva nové akvizičné seriály. Prvým je Ray Donovan, americký seriál o likvidátorovi problémov, vďaka ktorému môže smotánka v Los Angeles kľudne spať. Herec Liev Schreiber bol za túto rolu ocenený v rokoch 2014 a 2015 Zlatým glóbusom za najlepšieho herca v seriáli. Jednotka ho bude vysielať od 22. januára každý piatok o 22:05, v dvoch častiach po sebe.

Druhým akvizičným seriálom je Zátoka nádejí III. Kanadský romantický seriál v hlavnej úlohe s Andy McDowell sa odohráva v malom mestečku v blízkosti mesta Seattle. Seriál začne vysielať Jednotka od 31. januára každú nedeľu o 21:10.

Jarná zábava v RTVS bude patriť vedomostno-súťažnej šou Čo ja viem a pokračovaniu gastronomického cestopisu Cestou necestou. V ňom Slováci dlhodobo žijúci v zahraničí predstavujú nové chute a vône miest sveta. Druhá séria bude venovaná európskym mestám. Pri príležitosti 60. výročia začiatku vysielania televízie na Slovensku pripravuje RTVS aj špeciálne vydanie relácie Fetiše socializmu, zatiaľ pod pracovným názvom Fetiše televízie.

RTVS bude v roku 2016 národným vysielateľom prestížnych športových podujatí – Majstorvstvá Európy v krasokorčuľovaní, MS v hokeji 2016, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v Jasnej, letné olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro, Tour de France, Kanoistika - ME (Liptovský Mikuláš), Futbal - Euro 2016 (ME vo Francúzsku).

Na obrazovkách televízie Markíza pokračuje seriál Búrlivé víno. Nové časti príbehu z vinárskeho prostredia televízia vysiela štyrikrát do týždňa, každý pondelok, utorok, štvrtok a piatok o 20:30.

Horúcou novinkou na stanici Doma je turecký seriál Láska na druhý pokus. Nový romantický seriál sa ešte stále vysiela v domovskom Turecku a je tam absolútnym seriálovým hitom. Diváci na Slovensku ho môžu sledovať od 11. januára každý pondelok až štvrtok o 21:40, v dvoch častiach za sebou.

Premiérovú epizódu seriálu Horná Dolná uvidia diváci Markízy už v pondelok 11. januára o 20:30. Seriál, ktorý na Slovensku spôsobil doslova ošiaľ, bude pokračovať ďalšími novými epizódami.

V novom roku budú zabávať divákov aj postavičky z relácie Kredenc, a to vždy v pondelok o 21:50.

V utorky o 21:50 zase budú „Chalaňi“ cestovať Vo štvorici po Slovensku vlakom.

Reality šou Svokra s Gizkou Oňovou budú patriť štvrtkové večery.

Od pondelka 11. januára pripravila Markíza špeciálne týždne so súťažiacimi z poslednej série reality šou Farma. Každý deň bude vysielanie o 18:00 patriť piatim ľuďom, ktorí si v kulinárskej šou Bez servítky - Farma budú navzájom ochutnávať a hodnotiť svoje špeciality.   .

Televízia Markíza pripravuje na rok 2016 aj ďalšie projekty - veľkolepú šou Tvoja tvár znie povedome (Your Face Sounds Familiar), reality šou Čas na svadbu o prípravách na jeden z najkrajších dní v živote a reality šou Ostrov (pracovný názov), kde skupina tých najodvážnejších súťažiacich bude musieť prežiť v extrémnych podmienkach na opustenom ostrove.

Špeciálom budú prenosy z odovzdávania Oscarov a cien Grammy.

Televízia JOJ vstupuje do nového roka s dvoma novými pôvodnými seriálmi. Každý deň od pondelka do stredy o 20:35 môžu diváci sledovať ZOO, ktorého dej sa odohráva v prírodnej rezervácii Masai Mara v Keni a v bratislavskej zoologickej záhrade. Hlavnými postavami sú dobrodruh Peter a zoologička Dominika, medzi ktorými vzniká plno komických nedorozumení, výmen názorov či malých podrazov v práci, ale aj ľúbostné napätie.

Po novom seriáli ZOO budú môcť diváci sledovať od pondelka do stredy o 21:45 premiérové časti Sladkého života. Relácia ukazuje skutočný život slovenských celebrít tak, ako ich diváci nepoznajú.

Vo štvrtky o 20:35 bude vysielať televízia nový komediálny seriál Naši o živote päťčlennej rodiny, kde otec a matka zápasia s výchovou troch synov. Každá tridsaťminútová časť seriálu pozostáva zo samostatných skečov.

Piatkové večery budú patriť na televízii JOJ premiérovým častiam druhej série českého komediálneho seriálu Vinári.

Nová relácia Nové bývanie Dizajn vznikla ako spin-off pôvodného Nového bývania. Každú nedeľu o 18:00 bude architekt Michal Skrak renovovať interiéry bez konzultácie s klientom, len na základe troch indícií. Podľa nich musí prísť spolu s moderátorom Vladom Voštinárom na to, čo mal klient na mysli.

Od pondelka 11. januára pokračuje aj rodinná kulinárska šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. Moderátor Milan "Junior" Zimnýkoval a dve súťažiace dvojice budú opäť každý deň o 17:55 zabávať divákov.

Medzi očakávanými projektami JOJky na rok 2016 sú aj ďalšie pôvodné seriály. Prvým je Deň za dňom od tvorcu mnohých úspešných slovenských sitkomov Andyho Krausa. V novom seriáli zo života nebude núdza o tragikomické situácie, ktoré prinesie rozdielnosť majetkových pomerov hlavných postáv, rôznorodosť ich pováh a celkového prístupu k životu. Pokračovať bude aj komediálny sitkom Dvojičky z dielne tohto scenáristu. Ďalšou pripravovanou novinkou je rodinný seriál Prázdniny, v ktorom sú hlavnými postavami traja bratranci, ktorí zdedili na Kopaniciach chalupu po svojom dedovi. 

JOJka tento rok pripravuje pre svojich divákov aj ďalší pôvodný seriál, ktorý má zatiaľ pracovný názov 1890. Pôjde o výpravný a napínavý 13-dielny historický krimiseriál v hlavnej úlohe s Jánom Koleníkom.

01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 09:23