StoryEditor

Konečne. Facebook pridal k Like tlačidlu emotikony

29.01.2016, 09:19
Už čoskoro budeme môcť reagovať na posty aj pomocou šiestich nových emotikonov.

Facebook prináša novinku, na ktorú sme dlho čakali. Predstavuje šesť emotikonov. Odteraz budeme môcť svoje pocity vyjadriť ešte jasnejšie.

Reactions je názov novinky a Facebook ju uvádza namiesto neslávne známeho tlačidla „Dislike“, vďaka ktorému sa nedávno podarilo zdvihnúť vlnu polemík. Tlačidlo neprešlo aj z dôvodu, že by ho ľudia používali v negatívnych významoch.  Facebook ale teraz ponúka používateľom možnosť reagovať na novinky komplexnejšie. 

Už čoskoro dostaneme šesť rôznych emotikonov, ktorými môžeme reagovať spolu s tlačidlom „Like“. Emotikony znázorňujú tieto reakcie: „Love“, „Haha“, „Yay“, „Wow“, „Sad“ a „Angry“, uvádza Independent.co.uk.

Popularita emotikonov bezpochyby rastie. Nielenže môžeme vidieť stále viac start upov, ktorí vznikajú len na to, aby produkovali emotikony, ale dôkazom toho, že o emotikony je naozaj záujem, je aj Kim Kardasian. V decembri minulého roka App Store začala predávať aplikáciu s názvom Kimoji, vďaka ktorej ste mohli v komunikácii na svojom smarphone používať emotikony. Nešlo však o obyčajné, ale také, ktoré pripomínajú Kim a všetky jej preceňované danosti od jej veľkého pozadia až po maľovanie si nechtov.

 

Aplikáciu ste si mohli zakúpiť za približne 2 doláre, ľudia emotikony natoľko chceli, že za jednu sekundu sa stiahlo 9000 aplikácií. To už App Store nevydržal a sťahovanie bolo načas pozastavané. Kim sa na svojom Twitteri za výpadok ospravedlnila so slovami, že sama tomu nemôže uveriť. 

 

 

Zdroj: Erika Brindzová

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 00:44