StoryEditor

Doktor Martin: Druhú sériu seriálu s Miroslavom Donutilom odštartuje Jednotka naraz s Českou televíziou

17.08.2016, 20:58
Svojráznemu, ale sympatickému doktorovi bude patriť nedeľný prime time.

Verejnoprávna televízia odštartuje 28. augusta druhú sériu českého seriálu Doktor Martin. Nových šestnásť častí seriálu bude vysielať vždy v nedeľu o 20:25 na Jednotke.

Od prvej septembrovej nedele sa bude musieť seriál popasovať so silnou konkurenciou. Od 4. septembra nasadzujú do nedeľného prime time komerčné televízie svoje jesenné highlighty. Na Markíze to bude druhá séria najúspešnej tohtoročnej šou Tvoja tvár znie povedome a televízia Joj odštartuje na svojich obrazovkách šiestu sériu šou Česko Slovensko má talent.

Seriál Doktor Martin začala pred rokom vysielať ČT1 a Jednotka RTVS. Príbeh svojrázneho lekára na valašskom vidieku vznikol ako voľná adaptácia pôvodného formátu Doc Martin britskej ITV, ktorá ho s veľkým úspechom vysiela už od roku 2004. Seriál bol neskôr úspešne adaptovaný aj vo Francúzsku, Španielsku, Nemecku, Holandsku a Grécku.

V českej verzii hraje hlavnú úlohu doktora Martina Elingera Miroslav Donutil. V seriáli sa objavujú aj slovenskí herci – doktorovu sestričku stvárňuje Gabriela Marcinková, vo vedľajších úlohách môžeme vidieť Zuzanu Norisovú, Zuzanu Kronerovú, Romana Luknára, Lukáša Latináka, Milana Kňažka či Emíliu Vašáryovú.

Seriál pre Českú televíziu vyrába spoločnosť Bionaut. Seriál vznikol v koprodukcii s RTVS a v spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou zo spoločnosti PubRes. Seriál bol nominovaný na Českého leva v kategórii Najlepší dramatický televízny seriál, cenu však nezískal.

Na seriáli v réžii Petra Zahrádku sa podieľajú tvorcovia seriálov Terapie či Nevinné lži a filmov Kdopak by se vlka bál, Smradi či Pouta. Seriál sa nakrúcal v obci Velké Karlovice, ako doktorova ordinácia poslúžila 260-ročná budova fary miestnej rímskokatolíckej farnosti.

Česká televize

O seriáli:

Pokračovanie seriálu nadväzuje na prvú sériu, v ktorej doktor Martin opustil kariéru špičkového chirurga v Prahe a stal sa obvodným lekárom v malom horskom mestečku Protějov. Aj v druhej šestnásťdielnej sérii sa doktor stretáva s lekárskymi prípadmi a privyká si na nový životný štýl. Lekárske prípady sú vystavané ako napínavý, niekedy takmer detektívny prípad, ktorý dr. Martin vyrieši vďaka svojim nadpriemerným schopnostiam a inteligencii. Pri riešení všetkých problémov – lekárskych i vzťahových – sa strohý a na pohľad arogantný doktor nakoniec ukáže ako človek s dobrým srdcom a silným zmyslom pre morálku.

Medzi výrazné postavy v druhej sérii patrí okrem Martinovej lásky Lídy Klasnovej (Jitka Čvančarová) najmä doktorka Edita Sedlecká (Vilma Cibulková). Úspešná lekárka vedie výskum v okresnej nemocnici a so svojou bývalou vysokoškolskou láskou - doktorom Martinom - sa stretáva po rokoch. Napriek Martinovmu prekvapeniu o neho znovu prejaví záujem.

01 - Modified: 2024-04-30 16:18:03 - Feat.: - Title: Názorová pestrosť zlyhala, RTVS by mala dávať priestor všetkým. Odkazuje Machala a spochybňuje, že Zem je guľatá 02 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 03 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 04 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 05 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 17:02