StoryEditor

Bývalý riaditeľ BBC: Vyhodiť Jeremyho Clarksona bola chyba, ktorú si televízia nemôže dovoliť

24.08.2016, 15:20
„Bol to prešľap,“ nechal sa počuť bývalý generálny riaditeľ BBC Mark Thompson.

Bývalý generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej televízie BBC Mark Thompson sa nechal počuť, že vyhodenie moderátora obľúbenej relácie Top Gear - Jeremyho Clarksona bol pre televíziu prešľap. Podľa Thompsona si BBC skrátka tak výraznú a populárnu osobnosť nemohla dovoliť stratiť. Informoval o tom britský web Mirror.co.uk.

„Clarkson je veľmi problematický človek, a to hovorím ako jeho priateľ, no predstavuje niečo, čo v BBC inak nenájdeme.“ Uviedol v rozhovore pre The Sunday Times Magazine Mark Thompson, ktorý najväčšej britskej televízii šéfoval v rokoch 2004 až 2012. Na výpoveď pre moderátorskú hviezdu už teda nemal žiaden vplyv.

Najslávnejšieho motoristického novinára sveta sa vedenie BBC rozhodlo prepustiť vlani v marci po tom, čo sa dostal do potýčky s jedným z producentov Top Gear. Jeremyho hereckí kolegovia, James May a Richard Hammond dostali ponuky na zotrvanie v úspešnej relácii, zo solidarity ku kolegovi však krátko na to z Top Gear odišli.

O populárne trio, ako sa dalo očakávať, prejavila okamžite záujem konkurencia. Nakoniec sa Clarkson, May a Hammond upísali internetovej streamovacej službe Amazon Prime, pre ktorú budú točiť obdobnú motoristickú reláciu s názvom The Grand Tour. Prvá séria štartuje tento rok na jeseň.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:24