TV Markíza
StoryEditor

Markíza mení program. Ostrov končí v prime time, Atletiko Cvernofka presúva na iné dni. Do hry vstupuje Dobré vedieť!

12.09.2016, 09:01
Autor:
(pš)(pš)
Zmeny sa dotknú aj podvečerného času. Koleso šťastia vystrieda Búrlivé víno.

Televízia Markíza predstavila minulý týždeň programovú štruktúru, ktorá už tento týždeň dostala úplne novú podobu. Zmeny avizuje v televíznom programe na svojej internetovej stránke. 

Najdôležitejšou zmenou je posun Ostrova na neskorší prime time. Kým minulý týždeň Markíza vysielala dobrodružnú reality šou v prime time v utorok, stredu a piatok, tento týždeň ju zaradila na pondelok, utorok a stredu. Čo je však dôležitejšie, stiahla ju z hlavného vysielacieho času na late prime time. Dnes Ostrov zaradila za úspešnou Hornou Dolnou, ktorá sa minulý týždeň postarala Markíze o úspešný štart a zároveň urobila výbornú nábehovú krivku pre nový komediálny seriál Atletiko Cvernofka. Je pravdepodobné, že podobnú stratégiu zvolila televízia aj dnes pri dobrodružnej reality šou, ktorá zatiaľ divákov neohúrila. Markíze zatiaľ doniesla menšie výkony ako televízia aj v kontexte s vynaloženými investíciami, rátala.

Druhou najvýznamnejšou zmenou v tomto týždni bude zaradenie zábavnou súťažnej šou Dobré vedieť! do prime timu. V letnej off sezóne sa stala obľúbenou reláciou divákov. Markíze prinášala výborné výsledky sledovanosti, uvidíme ako sa jej bude dariť v jesennej sezóne. Televízia pravdepodobne očakáva, že šou pritiahne divákov k obrazovkám, pretože ju nasadila v tomto týždni trikrát v prime time - utorok, streda, štvrtok. A Dobré vedieť! sa podľa televízneho programu na stránke Markízy objaví aj v piatok, i keď až po Hornej Dolnej.

Atletiko Cvernofka, nový komediálny seriál si pravdepodobne hľadá nielen svojich divákov, ale aj stále miesto na obrazovke Markízy.Kým minulý týždeň dostal seriál priestor v pondelok po Hornej Dolnej a vo štvrtok po dobrodružnej reality šou Ostrov. Výkony Atletiko Cvernofka sa menili podľa výkonov programov zaradených pred seriálom. V pondelok Atletiko Cvernofka získala výbornú sledovanosť, vo štvrtok padla.

Minulý týždeň sa v médiách objavili správy, že Markíza bude meniť access time, teda podvečerný vysielací čas. Momentálne patrí tento priestor súťažnému programu Koleso šťastia. To Markíza zaradila do vysielania ešte v lete. Súťažná šou sa nestala práve miláčikom divákov. Markíza aj preto koncom septembra mení súťaž za denný seriál - Búrlivé víno. V predchádzajúcej sezóne stiahla seriál definitívne z prime timu a vyhradila mu podvečerný čas. Týmto krokom si zabezpečila v jarnej sezóne kontinuálnu sledovanosť, ktorú dlho nedokázala vykryť ani reality šou Bez servítky či opakovaním Susedov.

Zmena programu nie je pri štarte sezóny už ničím výnimočná. Komerčné televízie, nielen Markíza, ale aj JOJ-ka hľadajú ten najlepší čas a kombináciu, aby si zabezpečili nimi očakávanú sledovanosť. Pre tento týždeň bude pre televízie najdôležitejšie, ako sa diváci stotožnia s ich reality šou. Tak s markizáckym Ostrovom ako aj Návštevníkmi televízie JOJ. Reality šou z minulosti odvysielala televízia JOJ prvýkrát minulý týždeň vo štvrtok po seriáli Naši a televízii nezabezpečila tie najlepšie ratingy. Tento týždeň ju JOJ-ka nasadzuje trikrát do týždňa - v pondelok dokonca dvakrát za sebou, pričom strieda časy vysielania. A na portáli Mediaboom.sk avizuje, že tento priestor nebude pre Návštevníkov definitívny.

01 - Modified: 2022-05-13 06:49:24 - Feat.: - Title: Televízny apríl: Prime time ťahali Druhá šanca, Nemocnica a Let‘s Dance 02 - Modified: 2022-05-05 05:56:29 - Feat.: - Title: Druhá šanca sa s divákmi rozlúčila. Finále sledovalo takmer 600-tisíc divákov 03 - Modified: 2022-05-04 06:58:36 - Feat.: - Title: Druhá šanca čoskoro skončí. Pokračovať bude už na jeseň 04 - Modified: 2022-04-12 08:44:15 - Feat.: - Title: Týždenná sledovanosť: Let's Dance láme rekordy, vystrelilo Na telo s Ficom 05 - Modified: 2022-04-06 10:30:51 - Feat.: - Title: Televízny marec: Druhá šanca prekonala aj spravodajstvo. Ako sa darilo jarným novinkám?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 18:00