iprima.cz
StoryEditor

Nová stanica skupiny Prima má na Slovensko prísť v januári

06.11.2016, 22:16
Autor:
(pš)(pš)
Volať sa bude Prima Primetime.

Ešte v polovici augusta priniesol portál zive.sk správu o tom, že česká televízna skupina FTV Prima má záujem oficiálne prísť na náš trh a založiť si vlastnú stanicu s novým názvom. Informáciu neskôr potvrdila Stratégiám aj marketingová riaditeľka českej stanice FTV Prima Gabriela Semová: „Spustenie vysielania Prima International na Slovensku je aktuálne v štádiu príprav a plánovania."

Vstup nového hráča na náš trh podporilo v tom čase aj vyjadrenie spoločnosti Towercom. Ten  potom ako televízia Markíza oznámila, že od nového roka odchádza z terestriálu, povedal, že je pripravený programovú ponuku DVB-T vysielania doplniť adekvátnou náhradou. Na otázku, kto je tou adekvátnou náhradou, Michal Šuran, marketingový riaditeľ Towercomu Stratégiám odpovedal, že túto informáciu nechce viac konkretizovať. Avšak hovorilo sa práve o skupine Prima.

Len pred pár dňami priniesol ten istý portál zive.sk exkluzívnu informáciu, že FTV Prima vstúpi na slovenský trh 20. januára budúceho roka. Portál tiež napísal, že nová stanica sa má volať Prima Primetime a má sa objaviť v platených balíčkoch operátorov a prevádzkovateľov. Nemá byť šírená ako free to air televízia prostredníctvom terestriálneho vysielania. Stratégie oslovili skupinu Prima, Gabriela Semová nám odpovedala, že "všetky informácie nám stanica rada poskytne, pokiaľ to bude aktuálne".

Zdá sa, že skupina Prima týmto krokom nasleduje stanice Nova, Markíza a JOJ, ktoré sa rozhodli zlegálniť obsah českých staníc na Slovensku a naopak, ktorý sa nachádza v platených balíčkoch a ktorý nie je šírený s povolením vysielateľov.

Ako prvá tento krok urobila skupina CME, teda televízie Nova a Markíza ešte začiatkom tohto roka. Markíza v Česku spustila stanicu Markíza International, Nova na Slovensku Nova International. V septembri tento krok urobila skupina JOJ Group, ktorá na český trh vstúpila so stanicou JOJ Family. Všetky novovytvorené stanice vysielajú len ten obsah, na ktorý sa vzťahujú potrebné licenčné práva. Zväčša ide o lokálnu tvorbu.

01 - Modified: 2016-08-26 11:48:05 - Feat.: - Title: Aký potenciál má u nás nová televízia?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 02:40