StoryEditor

Všetko alebo nič láme rekordy. Je tretím najúspešnejším slovenským filmom v histórii

23.01.2017, 19:00
Pozrite si prehľad najnavštevovanejších slovenských filmov v ére Slovenskej republiky.

Sfilmovaný bestseller Evity Urbaníkovej Všetko alebo nič sa stal filmovou udalosťou roka. Romantickú komédiu si prišlo pozrieť počas otváracieho víkendu 68 352 divákov, čím sa stal najnavštevovanejším filmom týždňa. Prvú pozíciu si udržal aj počas druhého premietacieho víkendu, kedy si ho pozrelo cez 49-tisíc divákov.

Od svojej kinopremiéry už videlo film 200 047 divákov. Snímka sa zaradila na tretiu priečku rebríčka najnavštevovanejších slovenských filmov od vzniku Slovenskej republiky, teda od roku 1993.

Film sa pripravoval štyri roky a producenti očakávajú, že si ho do kín príde pozrieť pol milióna divákov na Slovensku, v Čechách a Poľsku. V susednej Českej republike si doteraz film pozrelo 139-tisíc divákov, v Poľsku bude film uvedený až v marci. Náklady na film predstavujú zhruba 1,3 milióna eur, doteraz na tržbách zarobil cez milión na Slovensku a takmer 721-tisíc eur v Českej republike.

Pozrite si rebríček najúspešnejších slovenských filmov v ére Slovenskej republiky, ktoré pritiahli do kín najviac divákov. Rekord drží snímka z roku 2008, ktorú si pozrelo cez 430-tisíc ľudí.

​O filme Všetko alebo nič:

Réžia: Marta Ferencová
Scenár: Evita Urbaníková, Marta Ferencová
Kamera: Peter Bencsik
Hrajú: Táňa Pauhofová, Klára Issová, Ľuboš Kostelný, Michał Żebrowski, Paweł Deląg, Ondřej Sokol, Petr Vaněk, Petra Hřebíčková, Zuzana Kronerová

Romantická komédia je nakrútená podľa rovnomenného románu Evity Urbaníkovej z roku 2007. Všetko alebo nič je príbehom o vzťahoch, ženskom priateľstve a o mužoch, na ktorých sa nezabúda.

Tridsiatničky Linda (Táňa Pauhofová) a Vanda (Klára Issová) sú nerozlučné kamarátky a tiež spolumajiteľky malého kníhkupectva v centre mesta. Linda je rozvedená, praktická, má malú dcéru a pocit zodpovednosti. Ten naopak chýba Vande, slobodnej, veselej a nezávislej kráske, ktorá síce mužov priťahuje ako magnet, ale jej živelnosti žiaden nestačí. A tak stále aktívne hľadá toho pravého.

V obchode s nimi pracuje Edo, ktorý tiež túži po láske, ale ako plachý, citlivý a introvertný gay to má ťažké. Životy tejto nerozlučnej trojice, ktorú spája oddané priateľstvo, zamotá niekoľko mužov. Linde popletie hlavu charizmatický developer Jakub (Michał Żebrowski), ktorý vnesie do jej dní plno vášne a prísľubov na nový vzťah. Vande skomplikuje život bývalý profesor z vysokej školy Aladár, za ktorého je ochotná sa aj vydať, "pretože ju má rád". A Edo (Ľuboš Kostelný) sa zamiluje do Lea (Petr Vaněk)... Nakoniec ale všetko dopadne úplne inak, než všetci čakali.

Hudobne sa k filmu zapojili známe spevácke mená ako Dara Rolins a Ewa Farna, ktoré naspievali aj piesne k filmu.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-04-28 17:00:19 - Feat.: - Title: Top filmy tohto roka: Slovenské romantické filmy lákajú do kín najviac divákov 04 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 05 - Modified: 2022-03-24 07:41:55 - Feat.: - Title: Pandémia vlani zatvorila kiná na pol roka. Na tržbách prišli o milióny
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 21:16