Fotor.com
StoryEditor

Týždeň v médiách: Čo je čudné na Kazmovej kauze Prostřeno?

21.05.2017, 10:00
Podozrivý Kazmitch, hokejová krv a nakladačky konšpirátorom.

Volá za Kazma Kazmitch, je "internetový provokatér" a zničil jednu jedálenskú reláciu na Prime. V týždni uverejnil v rámci svojej One Man Show na Stream.cz polhodinový film o filme, ako sa mu podarilo prepašovať excentrického súťažiaceho do Prostřeno, českej obdoby Bez servítky. Veruže, bola to pol hodinka bez servítky, pozrel som si ju celú. 

Kazma tvrdí, že vlastne len natočil polhodinovú reklamu na Touretteov syndróm. A že Prima o ničom celý čas nevedela. Mám s oboma tvrdeniami trochu problém. 

Boj sa dobrú vec ohlási šoumen až na konci programu. Ako keby to tam na poslednú chvíľu prilepili. Nepochybujem, že spopularizovali povedomie o nepríjemnej diagnóze, dobrá vec sa teda podarila. Len sa mi nezdá, že to bol motív vyparatenia takej nákladnej akcie. Skôr verím tomu, že šlo o najdrahší prank v internetových dejinách susednej krajiny. 

Druhou podozrivou informáciou je tá, že televízia o ničom nevedela. Naozaj však aj bez toho dostali do jednej skupiny varičov hneď dvoch nastrčených hercov? A naozaj si nikto zo štábu nevšimol, že celý deň do okna, za ktorým sa natáča, posiela kladka z ulice podozrivý náklad? Neviem ako vám, nezdá sa mi to. 

Viem si predstaviť aj scenár, pri ktorom sa Stream a Prima spoja, aby vytvorili virál, aký tu ešte nebol. Podarilo sa, program mal cez víkend už viac, ako tri milióny prehliadnutí. Tešia sa aj zadávatelia, mne uprostred prebehla reklama na rýchle kuracie občerstvenie. 

Ďalšie udalosti v skratke: 

Tibora, Eliota aj Rostása Facebook údajne zablokoval na tridsať dní. Navyše na šéfredaktora časopisu Zem a Vek podal trestné oznámenie za článok v časopise Pavel Sybila, riadieľ Nadácie Zastavme korupciu. Facebook ho možno o mesiac pustí späť na sociálnu sieť, dôležitejšie je ale,aby trestné oznámenie nepustilo na stránky časopisu ďalší blud.

List Jakuba Fila dekanke FMK UCM v Trnave, ktorý publikoval na Facebooku, bol ďalšou adekvátnou odpoveďou na nezvládnutú komunikáciu školy. Dekanka uverejnila "Poučenie z krízového vývoja," status v ktorom sa objavili perly ako "Áno, FMK UCM je tŕňom v oku konkurencie i bratislavskej kaviarne," " Naše úspechy pre (médiá, pozn. autora.) nemajú škandalizujúci či bulvárny potenciál," či "U nás nehrozí to, aby sme z diskusie s kýmkoľvek odišli dezinformovaní a sfantazmagorení." 

Filo, zástupca šéfredaktorky SME, ktoré odvolalo svoju účasť na predmetnej konferencii, v podstate napísal "Ak niekto vyučuje mediálnu výchovu a mediálnu gramotnosť a pritom používa newspeak konšpiračných médií, mal by odísť." Dajte si k nedeľnému obedu pukance.

Hokejisti hrali tak zle, že sa chabé výkony prejavili na nižšej sledovanosti verejnoprávneho vysielateľa. Z mediálnych rán, ktoré si kompetentní na konci majstrovstiev uštedrovali, vytiekla krv a tú zacítili v Markíze. Ratingovú krv. Na stredu ohlásili duel prezidenta zväzu a trénera neúspešnej reprezentácie. Hokejové internety explodujú. 

Rádio Aktual už vysiela. Zatiaľ program pripomína viac, ako čokoľvek iné, verejnoprávny rozhlas. Chcelo by to ale oveľa viac uvoľnených debát a názorov moderátorov. Zabaliť aj vážne informácie do ľahšie konzumovateľného formátu. Ak sa tým smerom vyberú a podarí sa im urobiť z Rádia Aktual talk rádio pre komerčného poslucháča, stanem sa fanúšikom. 

Markíza sa vrátila na anténu! Naleteli ste aj vy a utekali kúpiť si televízor s digitálnym tunerom? Verím, že nie. Markíza nemá dôvod vracať sa na frekvencie zadarmo. Verím, že to v každom texte poctivo vysvetlili. 

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 11:40