Ota Bartovský/MAFRA
StoryEditor

Česi sa zbláznili. Z usvedčeného vraha Kajínka je po opustení väznice celebrita

23.05.2017, 17:47

"Za devať mesiacov spolupráce som pre Adidas neurobil takú reklamu, ako urobil Kajínek za deväť minút," tweetol známy moderátor Leoš Mareš krátko po tom, čo fotky a videá spred väznice obleteli český internet.

Jiří Kajínek dostal v utorok milosť od prezidenta Zemana, usvedčený vrah opustil celu po 23 rokoch doživotného trestu. Päťdesiatšesťročný Kajínek strávil za mrežami 32 rokov života.

​Prepustenie kontroverzného odsúdenca vyvolalo v Česku ošiaľ. Pred budovou, z ktorej vyšiel, čakala šesť dní dlhá biela limuzína. Dnes sa tam zhromaždili davy novinárov a bežných ľudí.

Po tom, čo sa Kajínek prvýkrát po rokoch nadýchol slobodného vzduchu ho obstúpili ľudia s kamerami, mikrofónmi a smartfónmi. Niektorí si dokonca nechali podpisovať fotografie a knihy jeho autogramom.

Kontroverzné prepustenie na základe milosti prezidenta Zema a je najčítanejšou správou na českom internete, venujú sa mu všetky sociálne siete.

Kajínek roky tvrdil, že je nevinný a obeťou policajného komplotu. Vznikol o ňom aj rovnomenný film, premietali ho aj na Slovensku. O jeho vine či nevine polemizovala minulý týždeň aj Zuzana Martináková v novom Rádiu Aktual v rámci jednej zo svojich prvých relácií.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 19:58