StoryEditor

Týždeň v médiách: vypadnutý Sagan a ľudia bez chleba. Minúta po minúte, doprajme si pohodu

09.07.2017, 07:27
Čo hovoria obyčajní Francúzi na diskalifikáciu Sagana?

Ľuďom zobrali chlieb aj hry. Nevadí, presunuli sa na internet, sociálne siete a do Rakúska. Aj o tom  písali médiá v uplynulom týždni.

Médiá od začiatku týždňa upozorňovali na to, aby si ľudia nakúpili, pretože v stredu, na Sviatok sv. Cyrila a sv. Metoda si oblečenie, jedlo či potraviny kúpia ťažko. Slováci veľmi dobre pochopili. 

Noiz

​A polovica západného Slovenska zamierila do Rakúska: Zatvorené obchody spustili paniku: Slováci húfne nakupujú v Rakúsku, pripravte sa na kolóny!

Nový čas

​Druhá polovica si uctila sv. Cyrila a sv. Metoda ako sa patrí - na Devíne.

Aj Andrej Danko chcel na Devíne prehovoriť, nebolo mu umožnené. Škoda. Kým Dankovi nebolo umožnené, Kiskovi by možno aj bývalo umožnené, keby bol býval na Devíne. To si všimol premiér, ktorý sa nechal počuť, že  Sviatok svätých Cyrila a Metoda je najvýznamnejším štátnym sviatkom, aký Slovensko má. Odkaz tejto dvojice nás zaväzuje konať múdro a pre blaho národa." 
Nepriamo  zaútočil na Andreja Kisku, ktorý sa na Devíne nezúčastnil. "Haló, kričím a hovorím aj k najvyššiemu ústavnému činiteľovi tohto štátu, že je najvýznamnejší štátny sviatok, aký SR má a musíme si ho vážiť a uctievať," prihováral sa Fico. Kiska zakontroval: Fico si zasa neuctil Deň víťazstva nad fašizmom. Keď už hovoríme o Kiskovi, ten mal uplynulý týždeň náročné dni: púť v Levoči, narodenie syna aj návšteva Pohody.

Mimochodom, viete, čo je toto?

AIM monitor

To je návštevnosť slovenských webov v čase Tour de France. Ten top je streda, kedy svet a špeciálne Slováci čakali, či Sagan ešte nastúpi. Škoda, že slovenské  weby zažili pravdepodobne svoj peak už minulú stredu. Pár víťazstiev by čítanosti v lete nebolo určite na škodu. Mimochodom športu v tomto období uhorka nehrozí - Tour de  France bez Sagana, Daniela Hantuchová ukončila kariéru, Škriniar ako najdrahší slovenský futbalista,  Rybáriková postúpila vo Wimbledone, Tóth nejde do Londýna. Žiadna z týchto správ nemá nad fakt, že Sagan už nie je na Tour de France. Slovenský internet vzbĺkol. Každý mal potrebu sa vyjadriť k Saganovi: Politici, primitívi aj Samuel alias Cavendish.A pozreli sme sa aj na to, ako hodnotia diskvalifikáciu Sagana čitatelia francúzskeho športového denníka L´EQUIPE. Vybrali sme zopár odkazov z diskusie pod článkom o Saganovi.

"Urobil to schválne, to je jasné. Vie veľmi dobre, že jazdec príde blízko po jeho pravici. Vidí ho a dá lakeť, aby spadol. Vylúčenie si zaslúžil, pretože úmyselne ohrozil ďalšieho cyklistu."

"Vie niekto ako chcú spochybniť Vueltu?"

"Vylúčenie si zaslúžil, pretože vlasy nie je v súlade s pravidlami aerodynamiky."

"Tour bez Sagana je ako zápas Realu bez Ronalda. Je to nijaké."

"Dva pády spôsobené na jednom kilometri. Zaslúžený trest."

"Dáva to väčšie šance francúzskym pretekárom. Je to nechutné, ale je to biznis "šport"."

"Je smiešne, že diskvalifikovali Sagana. To všetko preto, že rastie boj o zelený dres. Tour bez Sagana je nula!"

"A pre Demarre, ktorý mení smer, žiaden trest, žiadny problém. Je to všetko v poriadku. Zelený dres pre Francúza a tak to zostane...Paríž...úbohé!

"Von! prepúšťame ťa!"

"Trest je neprimeraný" Mal by dostať sankciu ako všetci šprintéri či futbalisti, keď dajú lakeť, ale nie vylúčenie."

Ale poďme domov na Slovensko, kde nečakane úprimne sa rozhovoril aj šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara. Ten si myslí, že pri Saganovi musela zasiahnuť vyššia moc. "Cavendish jazdí za tím, ktorý je hlavný sponzor Tour de France. Riaditeľ tej stajne povedal, že musí byť Sagan okamžite vylúčený," skonštatoval šéf slovenskej cyklistiky pre HN televíziu.


Ešteže začala Pohoda. Pohoda už nie je obyčajný festival piesne. Je to názorový a kultový festival aj politickej piesne. Taký portál Sme ju mapoval v špeciálnej rubrike Minúta po minúte

    • V nedeľu ráno oficiálny program uzavrela ekumenická bohoslužba.
    • Sobota je posledný festivalový deň Pohody.
    • Koncert M.I.A. sa skončil predčasne
    • Alt-J sa síce dá napodobniť, ale takto dobrý koncert nie
    • Piatkový program poznačili časté prehánky a búrky.
    • Prezident navštívil Pohodu. Najprv diskutoval s Hríbom, potom sa prešiel areálom
    • Festival poctil svojou návštevou Marián Varga.
    • Jedným z vrcholov dňa bolo vystúpenie Milana Lasicu.
    • Hlavné pódium otvoril Symfonický orchester Slovenského rozhlasu.
    • Michal Kaščák otvoril program Pohoda 2017, ktorým sa nostalgicky vracia do prvého ročníka festivalu.

Generácia, ktorá nenavštívila Pohodu, sa môže zabávať na Youtube:

Pozrieť si môžu aj novú šou na JOJ-ke, ktorá je najsledovanejším zábavným programom letných piatkov:

Leto sa začalo, názor si urobte sami.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 05:29