StoryEditor

Novinka Krakonošovo tajomstvo nestačila na klasiku. Princeznu so zlatou hviezdou pozeralo viac divákov

26.12.2022, 13:57

V desiatich najsledovanejších programov Prvého sviatku vianočného je až polovica spravodajských relácií.

Televízne noviny a Počasie na Markíze sa stali najsledovanejšími programami 25. decembra 2022.

Ak k tomu prirátame Noviny JOJ, ktoré skončili na piatej priečke rebríčka top programov dňa, tak po jednom dni, kedy sa na Štedrý deň správy nevysielali, bolo na udalosti z predchádzajúceho dňa zvedavých rekordných až 1,19 milióna divákov.

Televízne noviny na Markíze si zaplo v univerzálnej cieľovej skupine 679 tisíc divákov a Noviny Joj uprednostnilo 499 tisíc divákov.

Televízne noviny sa stali najsledovanejším programom dňa aj v obchodne podstatnejšej komerčnej cieľovej skupine medzi 12 až 54 ročných divákov. Dosiahli vysoký rating 12,7 percenta a trhový podiel 32,7 percenta. Druhé miesto obsadilo Počasie na Markíze a zaostalo za Televíznymi novinami o 0,7 percentuálneho bodu. Uhralo rating rovných 12 percent a podiel na trhu 30,1 percenta.

Podvečerný hit

No aj keď nasadili televízie na 1. sviatok vianočný do prime timu silné české-slovenské filmové novinky Želanie pre Ježiška (Markíza) a Krakonošovo tajomstvo (Jojka), výrazne ich porazila podvečerná rozprávková klasika Princezna so zlatou hviezdou. Tú odvysielala TV Markíza pred Televíznymi novinami od 17:15 hodiny.

image

Princezna so zlatou hviezdou.

Legendárna rozprávka vystrelila v komerčnej cieľovke na rating 11,5 percenta a trhový podiel uhrala 31,6 percenta. V univerzálnej cieľovej skupine divákov nad 12 rokov si ju pozrelo až 600 tisíc divákov.

Princezná so zlatou hviezdou sa tak stala nie len najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch cieľových skupinách, ale razom sa zaradila aj k najsledovanejším filmom celého roka.

Novinky z prime timu sa tak českej filmovej klasike museli pozerať na chrbát a to s výrazným odskokom.

image

Krakonošovo tajomstvo.

Nová česká rozprávka Krakonošove tajomstvo na Jojke skončila v rebríčku najsledovanejších programov dňa v komerčnej cieľovke na štvrtom mieste s ratingom rovných 10 percent a podielom na trhu 23,6 percenta a český film Želanie pre Ježiška na Markíze dosiahol rating 9,6 percenta a trhový podiel 23 percent, čo ho zaradilo na piate miesto v rebríčku top programov dňa.

RTVS v rovnakom čase tiež vysielala novú rozprávku Zakliata jaskyňa, ktorá skončila v komerčnom publiku v rebríčku na 11. mieste s ratingom 7,1 percenta a podielom na trhu rovných 16 percent.

image

Želanie pre Ježiška.

V univerzálnom publiku sledovalo Krakonošove tajomstvo 496 tisíc divákov, Zakliatu jaskyňu si pozrelo 415 tisíc divákov a Želanie pre Ježiška uprednostnilo z tejto trojky najmenej divákov a to 387 tisíc.  

V Čechách Krakonoš rekordný

No čo sa týka sledovanosti rozprávky Krakonošovo tajomstvo, tak rekordy padali u našich západných susedov. Na rozprávke totiž spolupracovala Jojka s českou verejnoprávnou televíziou, ktorá ju rovnako odvysielala včera večer.

image

Krakonošovo tajomstvo

Nová rozprávka tam v univerzálnom publiku zlomila magickú hranicu 3 miliónov divákov pri obrazovkách. V Česku tak ide o druhú najsledovanejšiu rozprávku za posledných 20 rokov. Krakonošovo tajomstvo skončilo tesne za pokračovaním populárnej rozprávky Anjel pána 2 z roku 2017, ktorá pred piatimi rokmi na Štedrý deň dosiahla na ČT sledovanosť takmer 3,05 milióna divákov.

Zdroj: PMT/KANTAR SLOVAKIA

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 09:51