StoryEditor

Eurotelevízia bola v decembri najpredávanejším týždenníkom

20.02.2023, 10:58
Autor:
redred

Vyplýva to z aktuálnych údajov ABC auditu o nákladoch a predajoch periodickej tlače.

Najpredávanejším týždenníkom sa v decembri 2022 sa stal časopis Eurotelevízia patriaci do portfólia vydavateľstva MAFRA Slovakia. 

Eurotelevízia na konci roka pokorila svoju konkurenciu, keď v decembri predala v priemere takmer 86-tisíc výtlačkov, čim pokorila svoju konkurenciu. Dopomohlo jej k tomu najmä vianočné dvojčíslo magazínu, ktoré si kúpilo viac ako 160-tisíc čitateľov, čím sa suverénne stala napredávanejším titulom sviatkov. Eurotelevízia v decembri predbehla týždenník Plus 7 dní, ktorý dosiahol priemerný predaj necelých 75-tisíc kusov a Život s priemerným predajom viac ako 53-tisíc kusov.

Na pozíciu jednotky medzi týždenníkmi sa Eurotelevízia vrátila po roku, keď sa jej rovnaký úspech podarilo dosiahnuť aj v decembri 2021. Od konca roku 2018 vychádza tento týždenník vo vydavateľskej skupine MAFRA Slovakia. „Eurotelevízia je náš silný brand, ktorý je s veľkým odstupom lídrom medzi programovými týždenníkmi,“ hovorí Ivan Netík, riaditeľ marketingu vydavateľstva. Sme vďační našim čitateľom, že ocenili úsilie, s akým celá redakcia pripravuje obsah Eurotelevízie. Veríme, že najstarší televízny magazín na Slovensku bude pre nich aj naďalej každý týždeň príjemným a užitočným spoločníkom. Každý týždeň sa snažíme priniesť tie najzaujímavejšie informácia zo zákulisia slovenských televízii, seriálov a filmov, povedala šéfredaktorka Eurotelevízie Teresa Moroňová.

Ako najstarší programový týždenník vychádza Eurotelevízia od roku 1965, keď ju čitatelia poznali ešte pod pôvodným názvom Televízia, predpona Euro sa začala používať od roku 1991. Vo vydavateľskom dome MAFRA Slovakia vychádza aj ďalší úspešný programový titul – dvojtýždenník TV MAX, ktorý mal v decembri priemerný predaj viac ako 128-tisíc kusov a podľa prieskumu MML mu patrí prvé miesto najčítanejších titulov vo svojom segmente.

Magazín Stratégie patrí do portfólia vydavateľstva MAFRA Slovakia.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 19:30