Čakajú nás minimálne tri debaty dvoch kandidátov na hlavu štátu.
StoryEditor

Korčok a Pellegrini sa proti sebe postavia minimálne v 4 dueloch. Pribudnú aj ďalšie?

28.03.2024, 11:17
Autor:
michmich

Kým pred prvým kolom prezidentských volieb, sa dvaja najväčší favoriti ledva stretli v spoločnej diskusii, pred druhým kolom sa s ich duelmi roztrhlo vrece.

Slovensko má za sebou 1. kolo prezidentských volieb, z ktorého ďalej postúpili očakávaní favoriti. V druhom kole volieb, ktoré sa bude konať v sobotu 6. apríla 2024, Slováci rozhodnú, či nahradí v prezidentskom paláci Ivan Korčok, alebo Peter Pellegrini. A vyzerá to tak, že ešte predtým sa diváci dočkajú niekoľkých ich vyostrených diskusií. Ide o presne opačný trend, ako to bolo pred prvým kolom.  

image

TV Markíza zabodovala s Prezidentskými duelmi.

Obaja kandidáti na prezidenta sa vtedy stretli v diskusii len dvakrát. Po prvý raz to bol duel na Markíze a potom v RTVS v superdebate všetkých prezidentských kandidátov. O obmedzenom počte spoločných debát mal rozhodnúť Peter Pellegrini, ktorý mal odmietať účasť v diskusiách. A pritom ten jediný ich predvolebný duel pred prvým kolom na Markíze bol veľkým diváckym lákadlom. Diskusia sa stala doposiaľ najsledovanejším programom tohto roka, keď ju sledovalo až 632 tisíc divákov.

Po prvom kole volieb si zatiaľ obaja kandidáti vymieňali len odkazy cez sociálne siete, ale od dnes sa to zmení. Zdá sa, že náš čaká diskusií viac ako dosť. Ich spoločné debaty odštartuje telerozhlas a to už dnes. 

image

Prvý duel pred druhým kolom prezidentských volieb bude v RTVS.

RTVS pokračuje vo volebnom vysielaní aj pred druhým kolom prezidentských volieb. Poslucháčom a divákom ponúkne vo štvrtok 28. marca o 12.30 hodine v Rádiu Slovensko a na RTVS :24 prvý rozhlasovo-televízny duel kandidátov na post prezidenta Slovenskej republiky Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho. Diskusiu bude moderovať Karolína Lacová. 

Rádio Expres

Druhý ostrý duel ohlásilo aj najpočúvanejšie slovenské rádio Expres. Debatu bude naživo moderovať Braňo Závodský a prinesú ho v utorok 2. apríla na poludnie. 

image

Čaká nás debata aj na Exprese.

Kvôli debate sa veľké správy na Exprese mimoriadne začnú o niekoľko minút skôr, živé vysielanie bude presne o 12:00 hodine pokračovať v špeciálnom vydaní relácie Braňo Závodský Naživo, ktorú schválila Rada pre mediálne služby.

Každý z prezidentských kandidátov bude mať k dispozícii 20 minút. V prípade, že sa niektorý z kandidátov diskusie nezúčastní, v relácii bude uplatnený tzv. inštitút prázdneho kresla,“ povedal moderátor relácie Braňo Závodský. Diskusiu odvysiela najpočúvanejšie rádio z nového multimediálneho štúdia. Pripravený aj online stream na Facebooku a YouTube.

image

Predvolebnú diskusiu si znovu zopakujú dva kandidáti na Markíze.

TV Markíza

Rovnaký deň, hneď po veľkonočných sviatkoch, v utorok 2. apríla o 20:30 hodine, si TV Markíza zopakuje veľký predvolebný duel s názvom Prezident 2024: Predvolebná diskusia. No tentoraz vo výnimočnom vizuálnom prevedení.

„Keďže ide o finálny diskusný súboj, z ktorého vzíde budúci slovenský prezident, rozhodli sme sa jeho dôležitosť podporiť aj netradičným miestom konania. Namiesto klasického štúdia ho budeme v priamom prenose vysielať z pôsobivých priestorov Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca v Bratislave,“ prezradil Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

image

Markizácku debatu bodu moderovať Michal Kovačič.

Obaja kandidáti dostanú rovnaké tematické okruhy, na základe ktorých bude prebiehať diskusia s otázkami kladenými moderátorom Michalom Kovačičom. K dispozícii budú maťrovnaký 20-minútový časový priestor strážený časomierou a na záver diskusie možnosť počas jednej neprerušovanej minúty samostatne prezentovať svoj volebný program, resp. osloviť svojich voličov.

Ďalší duel potvrdila verejnoprávna televízia. "RTVS odvysiela v stredu 3. apríla o 20:10 hodine na Jednotke a v Rádiu Slovensko finálový duel kandidátov na post prezidenta Slovenskej republiky Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho. Diskusiu budú moderovať Marta Jančkárová a Marek Makara," informoval RP manažér RTVS Filip Púchovský. 

Podľa našich informácií by mali diskusiu pripravovať aj ďalšie televízie, ale ešte nemajú potvrdenú účasť od kandidátov. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 23:52