Alfie Best SeniorInstagram/Alfie Best Senior
StoryEditor

Najbohatší Róm Británie prelomil mlčanie. Narodil sa v karavane, teraz má miliardové impérium a žije v sídle v Monaku

Miroslav Kamody30.04.2024., 10:30h

Príbeh Róma s miliardovým majetkom ukazuje, že je úplne jedno, z akých pomerov si prišiel - úspech sa dostaví, ak za ním vytrvalo ideš.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak by niekto tento príbeh vymyslel, autora by vysmiali za to, že je úplne nereálny. Životná cesta Alfieho Besta je jednoducho neuveriteľná. Ako píše Daily Mail, tento Róm sa narodil v karavane, ako 12-ročný musel skončiť v škole a jeho prácou bolo predávanie asfaltu od domu k domu spolu s jeho otcom.

Dnes si prezerá nehnuteľnosti v Monte Carle v kategórii od 23 do 30 miliónov eur, ideálne tak, aby mal výhľad na svoju superjachtu za 11,6 milióna eur. A samozrejme nemôže chýbať ani pohodlné parkovanie pre jeho Rolls Royce Spectre, ktorého cena sa pohybuje pod hranicou 600-tisíc eur.

image

Haščákova rodina ovládla rebríček najbohatších Slovákov. Forbes zverejnil zoznam najmajetnejších ľudí sveta

Viac sa o samotnom príbehu najbohatšieho Róma Veľkej Británie (ak nie celého sveta) dozvieš v tomto našom článku.

Už žiadne dane

Alfie má momentálne dobrú náladu, píše Daily Mail. Už nikdy totiž nebude platiť britskú daň z príjmu, keďže bude žiť v Monte Carle. Vďaka tomu potenciálne ušetrí milióny libier. „Je pravda, že nebudem platiť žiadnu daň z príjmu... Chystám sa tu začať podnikať a nemám v úmysle vrátiť sa do Spojeného kráľovstva.”

Zároveň však tento 54-ročný podnikateľ dodáva, že bude stále platiť daň z príjmu právnických osôb na všetky svoje podniky v Spojenom kráľovstve. Svoju domovskú krajinu však nazýva „Zlomená Británia“ a viní politikov z nepriateľského prostredia voči podnikateľom, ako je on.

„Vždy som platil svoj spravodlivý podiel na dani a budem v tom pokračovať. Jediný rozdiel v Monaku je ten, že neplatím daň z príjmu fyzických osôb. Takže keď dostanem dividendy od svojich spoločností, nebudem musieť platiť žiadnu daň z príjmu.”

Prísne pravidlá

Ako človek, ktorý si užíval korisť rozprávkového bohatstva, od osobného vrtuľníka s registráciou G-PSYE až po flotilu luxusných áut, Best vie, že dokonale zapadne medzi bohatých a slávnych, ktorí nazývajú Monako svojim domovom. Vo svojej rodnej krajine si ponechá sídlo v Surrey v hodnote vyše osem miliónov eur, kde žije jeho žena, ktorá sa k nemu pridá neskôr.

Best sa medzitým učí francúzštinu a plánuje rozšíriť svoje impérium do Francúzska a Spojených štátov. Momentálne si prenajíma dvojizbový byt a čaká, kým mu schvália jeho pobyt.

image

Predsvadobná párty syna najbohatšieho muža Indie za milióny. Vystúpila Rihanna, zablahoželať prišiel aj Bill Gates

Pred príchodom do Monaka musel preukázať, že má v banke hotovosť 500-tisíc libier a ďalšie aktíva, aby boli úrady spokojné, že má prostriedky na život v malom kniežatstve, ktoré množstvo celebrít a športových hviezd, vrátane jazdca Lewisa Hamiltona, speváka Bona či Petra Sagana, nazýva svojim domovom.

Nové príležitosti

„Veľa podnikateľov opustilo Spojené kráľovstvo, ale pozrite sa na Ameriku a všetci tam stále žijú. Musíte sa opýtať, prečo je to tak, a ja verím, že je to preto, že sa s nimi nezaobchádza rovnako ako s nami v Spojenom kráľovstve. Sú povzbudzovaní a zaobchádza sa s nimi spravodlivo,“ vysvetľuje podnikateľ svoj odchod z krajiny.

Kritizoval politikov, že nerobia nič preto, aby podnikatelia mohli robiť svoj biznis slobodne. Dodáva však, že je za spravodlivý daňový systém. Život v Monaku si však užíva naplno a už po troch týždňoch života tu hovorí, že sa v luxusnej destinácii cíti ako doma.

„Som tu niekoľko týždňov a je to, ako keby sa hmla a mraky práve rozplynuli. Cítim sa oveľa lepšie. Každý deň chodím von a schudol som päť kíl. Nie je to len pekné počasie, ktoré je tu také pekné, ale cítim, že sú tu príležitosti pre podnikateľa, ktoré už v Spojenom kráľovstve neexistujú.”

Rozpredal majetok

V rámci prípravy na svoj odchod organizoval aj „výpredaj“ svojej zbierky luxusných áut, pričom Bugatti Chiron a Veyron sa predávali za viac ako tri a pol milióna eur. Na predaj boli aj modely Porsche, Bentley, kabriolet Rolls-Royce a dva Mercedesy G Wagon.

image

Pasca na bohatých blbcov? V San Franciscu predávajú jediný ostrov za 25 miliónov, je to len kus skaly bez vody a elektriny

Predal sa aj sedemmiestny vrtuľník Airbus ACH130 za 5,2 milióna eur v štýle výrobcu športových áut Aston Martin, ktorý sa pýši výrobným číslom 007 a registráciou G-YPSE na trupe. „Nevadilo mi všetko predať, pretože boli kúpené len ako investícia. Nemám zlý pocit, že odišli, keďže som na ne zarobil. Teším sa na to, čo ma čaká, a neľutujem, že som sa presťahoval do Monaka.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 10:32