Britský kráľ Karol III.TASR/AP Photo/Hollie Adams
StoryEditor

Operácia Menai Bridge: Plány pohrebu kráľa Karola sa po diagnóze rakoviny pravidelne aktualizujú. Je mu vraj veľmi zle

Miroslav Kamody27.04.2024., 09:30h

Plánovanie pohrebu začalo už deň po tom, ako pochovali jeho matku. Kráľ Karol III. na tom údajne nie je zdravotne dobre a plány na jeho odchod sa pravidelne aktualizujú.

Lajkuj Brainee.sk na

Zdravotný stav kráľa Karola III. sa postupne zhoršuje, čo predstaviteľov Buckinghamského paláca vedie k tomu, aby pravidelne aktualizovali plán jeho blížiaceho sa pohrebu. Ako píše portál New York Post, prípravy naň začali deň po pohrebe kráľovnej Alžbety.

75-ročný monarcha sa pred zrakom verejnosti skrýva, odkedy vo februári oznámil svoju diagnózu rakoviny. Viaceré zdroje pre The Daily Beast uviedli, že jeho zdravotný stav „nie je dobrý“.

image

Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky

Je mu veľmi zle

„Samozrejme, že je odhodlaný to poraziť a dáva do toho všetko. Všetci zostávajú optimisti, ale jemu je naozaj veľmi zle. Viac, ako pripúšťajú,“ povedal zdroj, ktorý má byť starý priateľ kráľovskej rodiny. Kráľ doteraz neprezradil, akú rakovinu mu diagnostikovali, no priznal, že nejde o rakovinu prostaty, ktorá patrí k najlepšie liečiteľným.

Do médií sa dostali správy, že kráľ „naozaj dobre reaguje“ na liečbu. V zákulisí však pomocníci Karola III. pravidelne prezerajú kópie niekoľkostostranového dokumentu, ktorý načrtáva plány jeho kráľovského pohrebu, zvaného „Operácia Menai Bridge“.

„Plány boli oprášené a aktívne sa aktualizujú. Nie je to viac, ako by vzhľadom na kráľov zdravotný stav čakalo. Ale ich zmeny na seba určite strhávajú pozornosť,“ povedal pre Daily Beast bývalý zamestnanec s prepojením na slúžiacich dvoranov.

image

Britský kráľ Karol III.

TASR/AP Photo/Hollie Adams

Pravidelná aktualizácia

Extrémne podrobný dokument vytvorili deň po tom, čo bola 8. septembra 2022 pochovaná kráľovná Alžbeta – a využíva pohreb najdlhšie slúžiacej kráľovnej ako predlohu, aby sa zabezpečil plynulejší chod pohrebu Karola III. Vojenskí predstavitelia potvrdili denníku Daily Beast, že operácia Menai Bridge sa pravidelne aktualizuje, ale zdôraznili, že ide o štandardný postup.

V skutočnosti ide o štandardný postup. Aj kráľovná Alžbeta II. celý život vedela o Operácii London Bridge, ktorý podrobne opisoval každý detail jej pohrebu. Pri úmrtí princa Philipa sa aktivovala operácia Forth Bridge, pri smrti kráľovnej matky zase operácia Tay Bridge.

Plán smrti bývalého princa z Walesu je pomenovaný podľa visutého mosta, ktorý spája ostrov Anglesey s waleskou pevninou. Ako kráľ je pritom pri moci len necelé dva roky.

image

Deti kráľovnej Alžbety II. Nový kráľ, olympionička, učiteľ aj návštevník pedofilného ostrova Jeffreyho Epsteina

S plánovaním začali deň po pohrebe kráľovnej

„Samozrejme, že sa pozerajú na každý aspekt operácie Menai Bridge. Pohreb kráľovnej prebehol ako po masle a nastavil latku vysoko. Nie je to emocionálna záležitosť, je to práca, ktorá sa berie veľmi vážne a nikto sa pochopiteľne neplánuje nechať nachytať,“ povedal vysoký predstaviteľ zapojený do plánovania kráľovských pohrebov.

Plán Karolovho pohrebu by tak existoval bez ohľadu na to, či má alebo nemá rakovinu. „Celá vec prebehne od blesku k výbuchu za menej ako dva týždne, čo znamená, že každý jej aspekt musí byť vopred dôkladne naplánovaný. Vážne plánovanie Karolovho pohrebu sa začalo deň po tom, čo pochovali kráľovnú.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 13:21