Martin Jakubec v šou Hitovica. Foto: DomaDoma
StoryEditor

Nová šou Hitovica prichádza. Pôjde na Doma aj Maríze (video)

17.04.2014, 14:59
Martin Jakubec, Eva Máziková a mladí speváci budú napokon nielen na Doma, ale aj v TV Markíza. Viac informácií, fotografie a video novej relácie.

Televízia Doma už v pondelok prinesie novinku vlastnej tvorby: šou Hitovica. Odvysiela ju na Veľkonočný pondelok 21. apríla o 20:30.

V Záhorskej Bystrici sa však rozhodlo, že Hitovicu napokon zreprízuje aj Markíza. Dnes vydanou programovou zmenou ju stanica zaraďuje na utorok 22. apríla o 22:35, teda za Rodinné prípady. Pôvodne mala ísť na Markíze v sobotu popoludní premiéra, potom ju odtiaľ stiahli a ponechali premiérovo na Doma.

Hitovica je šou žánrovo spadajúca medzi ľudovú zábavu. Objavia sa v nej speváci šlágrov. "Rokmi osvedčené hity tak, ako ich nepoznáte," hovorí stanica v upútavke. Na webe avizuje, že nepôjde iba o Repete hity, ale napríklad aj prerábky piesní od Paľa Haberu alebo Richarda Müllera. Interpretovať ich budú Martin Jakubec, Eva Máziková, Michal Chrenko, účastníci šou Farma Štefan Vojtek a Božena Candráková a ďalší. Marián Čurko sa predstaví ako diskotekár. Reláciu moderuje Slávo Jurko a režíroval Vlado Balko. Natáčalo sa začiatkom apríla na Gazdovskom dvore v časti Turá Lúka v Myjave.

Hitovica má zatiaľ v programe naplánované iba jedno vysielanie, v ďalších týždňoch nefiguruje. "Ide zatiaľ o jednorazový špeciálny televízny event vyrobený primárne pre televíziu Doma," uvádza pre Stratégie stanica. Natočená je ešte jedna časť, o pokračovaní výroby sa rozhodne pravdepodobne na základe výsledkov sledovanosti.

Na takéto typy programov, i keď v nízkorozpočtovom prevedení, sa sústredí Senzi alebo Šlágr TV. Tradíciu majú v Nemecku, tam ich verejnoprávna ARD alebo MDR vysielajú v prime time. Spravidla oslovujú staršieho diváka, silné bývajú v širšej skupine 3+ a u mladých 14-49 majú prevahu komerčné stanice.

http://youtu.be/N3Hp9LaQhdI

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 17:53