StoryEditor

Film Lída Baarová s Táňou Pauhofovou prichádza do kín. Titulnú pieseň naspievala Lucie Bílá

17.01.2016, 09:00
Vo štvrtok uvedú kiná premiéry siedmich filmov. Okrem drámy Lída Baarová nebudú chýbať ani čierne severské komédie. Pozrite si trailery.

V januári prichádza do kín 22 filmových premiér. Uvedené už boli aj tri filmy, ktoré získali nominácie na Oscara. Minulý týždeň to bola dráma Revenant Zmŕtvychvstanie v hlavnej úlohe s Leonardom DiCapriom a týždeň predtým Joy v hlavnej úlohe s Jennifer Lawrence a Stávka na neistotu (The Big Short).

 

 

Top novinkou tohto týždňa je životopisná dráma Lída Baarová v réžii Filipa Renča. Okrem Táni Pauhofovej a Karla Markovicsa (v hlavných úlohách) hrajú vo filme aj Simona Stašová, Martin Huba či Pavel Kříž v role Adolfa Hitlera.

 

Ľudia, ktorí poznali najslávnejšiu českú herečku Lídu Baarovú, hovorili, že bola najkrajšou ženou, akú kedy videli. Vo filme sa začína jej príbeh v roku 1934. Lída je pozvaná do berlínskych filmových ateliérov Babelsberg, ktoré boli v tej dobe považované za európsky Hollywood. Herečka okúzli davy fanúšikov v celom Nemecku a tlač ju ospevuje ako jednu z najkrajších žien Európy. Užíva si slávu i lásku herca Gustava Fröhlicha, vtedajšieho idolu nemeckých žien. Baarovú obdivuje dokonca sám Hitler.

Herečka Lída Baarová s Gustavom Fröhlichom a Josephom Goebbelsom.

 

Zoznámenie s nacistickým ministrom Josephom Goebbelsom je však pre herečku cestou do záhuby. Stanú sa milencami, Goebbels jej úplne popletie hlavu a ona jemu tiež. Baarová dokonca pristúpi na to, že bude niekoľko dní žiť v jednom dome s Goebbelsovou ženou a jeho deťmi. Tento divoký pomer ukončí až Hitler.

Od konca 2. svetovej vojny čelí Baarová neustálemu obviňovaniu a mediálnej nenávistnej kampani. Z milovanej hviezdy sa stala nenávidená legenda. Lída Baarová do konca života hľadala odpoveď na otázku, či je zločinom milovať zločinca...

Pieseň k filmu Když tančí ďábel s andělem naspievala Lucie Bíla. Videoklip k piesni nakrútil Filip Renč, režisér snímky Lída Baarová. Soundtrack bude dostupný od 22. januára, deň po štvrtkovej filmovej premiére.

 

 

Ďalšou premiérou týždňa je americká komédia Dedo je lotor (Dirty Grandpa) s Robertom De Nirom v hlavnej úlohe. De Niro ako dedo zoberie svojho príliš slušného vnuka (Zaca Efrona), ktorý má krátko pred svadbou, na jarnú „jazdu“ na Floridu. Všetko by bolo v pohode, keby dedo nebol armádnym generálom a nezostal nenapraviteľným chlipníkom.

 

 

Dánsky film Mäsiari (De grønne slagtere) z roku 2003 je brutálne čiernou komédiou o dvojici mäsiarov z dánskeho mestečka. Stále sa potiaci Svend a večne zhulený Bjarne si založia vlastné mäsiarstvo s miestnou delikatesou, o ktorej slogan filmu veľa napovedá: „Na chuť ľudského mäsa nikdy nezabudnete.“

 

 

Komédia z americkej produkcie Milenci tých druhých (Sleeping with Other People) je príbehom dvoch mladých ľudí, ktorí na vysokej škole zažili svoju prvú sexuálnu skúsenosť. Keď sa po desiatich rokoch náhodou stretnú, zistia, že v živote im to nevyšlo a skĺzli do rolí záletníka a zraňovanej krásky. Dohodnú sa preto na vzájomnej vzťahovej výpomoci.

 

 

Filmovú premiéru bude mať aj ďalšia dánsko-nemecká čierna komédia O kuratách a ľuďoch (Mænd og høns). Dvaja bratia sa pri smrteľnej posteli svojho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Okrem toho zistia, že majú ďalších troch – veľmi neortodoxných – súrodencov. Režisér čiernych severských komédií Anders Thomas Jensen sa po desaťročnej prestávke vracia s filmom o vajciach, ktoré padli ďaleko od stromu.

 

 

Treťou zo série severských premiér tohto týždňa je film z roku 2000 Blikajúce svetlá (Blinkende lygter). Dánsko-švédska čierna krimikomédia je príbehom o skupine kodanských zlodejov, ktorým život partii nahrádza rodinný život, ktorý nikdy nepoznali. No a lúpežou si chcú zabezpečiť bezstarostný život v cudzine.

 

 

Poslednou z tohto týždňových filmových noviniek je celovečerný český dokumentárny film Takovej barevnej ocas letíci komety. Rozpráva o Filipovi Topolovi, skladateľovi, textárovi, klaviristovi a spevákovi skupiny Psí vojáci, ktorých tvorba zasiahla tri generácie. V dokumente je zobrazená Topolova posadnutosť hudbou i láska k Mozartovi, ale tiež jeho vážna choroba. Vo filme sú použité unikátne záznamy rozhovorov a spomienky, ktoré doteraz neboli publikované.

 

 

Mohlo by vás zaujímať aj:

Najviac nominácií na Oscara má Revenant Zmŕtvychvstanie

Na Zlatú malinu ašpiruje Päťdesiat odtieňov sivej, v hre je aj Stallone

 

 

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Katarína Hrnčárová

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 12:28