Braňo Mojsej. Snímka: YoutubeYoutube
StoryEditor

Toto je 15 najuletenejších slovenských hitov

01.04.2016, 11:56

Pre slovenské rádiá platí dnešným dňom povinnosť zaradiť do vysielania viac slovenskej hudby. Pozrite si výber 15 najuletenejších slovenských piesní podľa HN, ktoré možno tiež budú znieť oddnes v rádiách.

Pamätáte si ešte hity od Mira Nogu a Štefana Skrúcaného alebo od Martina Kittnera? Oddnes budú možno opäť znieť v slovenskom éteri. Povinne.

Pre slovenské rádiá totiž platí dnešným dňom povinnosť zaradiť do vysielania viac slovenskej hudby. Priniesla ju novela zákona o vysielaní a retransmisii, ktorá dnes nadobudla účinnosť.

Súkromné rádiá budú musieť v tomto roku vyčleniť najmenej 20 percent a od roku 2017 najmenej 25 percent vysielacieho času mesačne pre slovenskú tvorbu. V prípade verejnoprávneho rozhlasu to bude najskôr 30 a potom minimálne 35 percent. Takýto podiel má dosiahnuť na každom zo svojich okruhov. Z toho aspoň jednu pätinu majú tvoriť nové pesničky. Teda tie, ktoré sú vysielané do piatich rokov od svojho prvého uvedenia na verejnosti. Výnimku budú mať tie stanice, ktorých programové zameranie takéto kvóty úplne vylučuje.

Táto novela tak môže oprášiť niektoré zašlé hity, ktoré nám svojou uletenosťou vyvolávali úsmev. Prípadne sa do slovenských rádií môžu dostať uletené pesničky, ktoré tam predtým neboli. Pozrite si výber 15 najuletenejších slovenských piesní podľa HN:

Kopytovci - Dojit

Martin Madej - Bobi

Chiki Liki Tu-a - Laska moja de si

Miroslav Noga & Štefan Skrúcaný - Tequila Jumbo

Ramada - Ramadán

LOBO - Hey zlato

Horkýže slíže - Horí ti maštal

Richard Müller - Nahý

Mc Erik - Vianočný čas je Christmas Time

Martin Jakubec - Čabi čabi Abu Dabi

Hafner - Dúbravka

Martin Kittner - Prečítaj list

Karpina - Prievidza

Maduar - Mystic Party

Braňo Mojsej - Pijeme fernet cez internet

Zdroj: cho

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 16:44