Microsoft Store v Seattli
StoryEditor

3 technologické zázraky, ktoré sme našli v Microsoft Store

27.09.2013, 16:30
Pozrite si tlačiareň či skôr replikátor, ktorý vám na počkanie vyrobí reálne 3D predmety, a ďalšie "vychytávky" priamo z USA.

Nielen Apple má svoje značkové predajne, ale aj Microsoft. Navštívili sme jednu z nich priamo v americkom Seattli, kde Microsoft sídli.

Seattleský Microsoft Store sa nachádza rovno oproti Apple Store. Kým pred predajňou Apple stáli ľudia v rade a čakali na kúpu nového iPhone, Microsoft takýto problém nemal. Ale napriek tomu sme v ňom našli zopár zaujímavých technologických hračiek.

Vybrali sme pre vás tri produkty, ktoré nás najviac oslovili:

3. Surface 2: Vylepšený tablet od Microsoftu

Po tom, čo Microsoft v júni predstavil prvý vlastný tablet Surface, teraz prichádza s druhou generáciou. Surface 2 a Surface Pro 2 sme si pozreli v Microsoft Store v deň ich svetovej premiéry. Oproti prvej rade sľubuje Surface 2 lepší procesor a výdrž batérie či rozlíšenie obrazovky a kamery, je tenší a ľahší. Pracuje sa s ním dobre, z detailov nás zaujalo bezdotykové pero, ktorým môžete ovládať tablet. Stačí namieriť a "kliknúť", funguje spoľahlivo. Surface 2 stojí od 449 dolárov (333 eur) a Surface Pro 2 aj s perom od 899 dolárov (666 eur). K tomu dostanete Office, 200 GB cloudového priestoru a rok telefonovania cez Skype. Na Slovensku sa zatiaľ nepredáva. Viac o Surface 2.

2. Nokia Lumia 1020: Najlepší fotoaparát

Nokia Lumia 1020 funguje na platforme Windows. Možno nemá dokonalý procesor, ale to je v jej prípade nepodstatné. Stačí totiž jediné číslo: 41 megapixelov. Presne také je rozlíšenie fotoaparátu novej Lumie. K tomu xenónový blesk alebo stabilizácia obrazu. V Microsoft Store sa predáva k paušálom amerických mobilných operátorov, na Slovensku stojí do 700 eur. Prečítajte si recenziu HN.

1. MakerBot Replicator 2 Desktop 3D Printer: Klonovanie ako v sci-fi seriáli

Len tak si tlačiť dokumenty? To je nuda. Tento stroj tlačí 3D modely. Za niekoľko desiatok minút si môžete vyrobiť hocaký predmet: plastovú kľúčenku, hračku, náhrdelník, čokoľvek. "Replikátor" funguje bez problémov na všetkých zariadeniach s Windowsom 8.1, takže ho napríklad budete môcť ovládať cez mobil. Prekvapila nás najmä cena. Na to, čo dokáže, stojí málo: iba 2 199 dolárov (1 629 eur). Ako náplň slúžia farebné vlákna, ktoré sú v predaji po 48 dolárov. Skvelá hračka. Viac o MakerBot Replicator 2 Desktop 3D Printer.

Takto replikátor vyzerá:

A ukážka, čo s ním dokážete vyrobiť:

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 23:41