Facebook
StoryEditor

Facebook chystá zmeny, týkajú sa vášho súkromia

09.04.2014, 11:00
Facebook vám bude viac vysvetľovať vaše súkromie a prinesie niekoľko noviniek.

Sociálna sieť Facebook pripravuje niekoľko zmien zameraných na súkromie svojich používateľov. Informoval o tom na stretnutí s americkými novinármi, téme sa venuje web TechCrunch.

Čo sa zmení? V prvom rade Cover photos - po novom budú môcť používatelia zmeniť viditeľnosť starších obrázkov a nastaviť, aby ich videli iba určití ľudia. Okrem toho bude Facebook viac vysvetľovať: ak priatelia resharujú váš príspevok, Facebook zobrazí oznam, kto ho uvidí. Ak je príspevok súkromný, uvidia ho iba vaši spoloční priatelia, čiže tí istí ľudia, čo ho mohli vidieť aj predtým. A navyše začne testovať iný spôbob, ako si môžete vyberať, či váš príspevok bude verejný alebo iba pre priateľov. Po novom bude Facebook pri každom postovaní bližšie vysvetľovať pojmy "public" a "friends". Táto možnosť sa zatiaľ zobrazí úzkej skupine používateľov a Facebook vyhodnotí jej úspešnosť.

Facebook okrem toho testuje kresleného dinousaura, ktorý upozorňuje používateľov na ich nastavenie súkromia. Uvádza Mashable.

Facebook tvrdí, že zmeny prichádzajú na základe prieskumu medzi používateľmi. Tvrdí, že denne uskutoční 4 tisíc prieskumov týkajúcich sa bezpečnosti. V minulosti už viedli k zmenám: na základe dát, ktoré z prieskumov získali, napríklad zistili, že tínedžeri chcú postovať svoje príspevky verejne. Túto možnosť teda sprístupnili - predtým ju blokovali s cieľom chrániť deti.

TechCrunch však pripomína, že Facebook má turbulentnú minulosť, čo sa týka súkromia. Kontroverzie vzbudil práve v roku 2009, keď zmenil postovanie tak, aby príspevky videli automaticky všetci. Manažér bezpečnosti Mike Nowak pre web priznal, že ľudia si myslia, že Facebook mení nastavenia bezpečnosti pričasto, respektíve zlyháva v tom, aby boli jej bezpečnostné ľahko zrozumiteľné.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 21:13