StoryEditor

Ľudia naleteli falošnému Jahnátkovi na Facebooku

15.04.2015, 15:40
Na Facebooku bol falošný Ľubomír Jahnátek. Z dôverčívých ľudí si robil priateľov, zdieľal aj vtipné video o Váhostave.

"Ľubomír Jahnátek" na Facebooku zdieľa veselé video Ako to bolo s kauzou Váhostav a pridáva k tomu smajlíka. Popritom uzatvára priateľstvá s bežnými ľuďmi a dostáva od nich pochvaly. Má to však jeden háčik: profil Ľubomíra Jahnátka nie je pravý.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka to po upozornení médiami preverilo a dištancovalo sa od toho: "Dôrazne upozorňujeme občanov, ktorí zdieľajú priateľstvo s touto fiktívnou osobou vydávajúcou sa za ministra pôdohospodárstva, že profil nespravuje ani ministerstvo pôdohospodárstva, ani príbuzní ministra Jahnátka. Ide o zavádzajúci profil plný spamu, prostredníctvom ktorého dochádza k zneužitiu identity a môže dôjsť aj k zneužitiu ostatných osobných údajov zúčastnených. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek sa od tejto aktivity dištancuje," tvrdí ministerstvo. Vraj už aj požiadalo o zrušenie profilu vzhľadom na to, že ide o zneužitie cudzej identity.

Falošný Jahnátek má už vyše 2 400 priateľov, ďalšia stovka ho followuje. Je na ňom celkom rušno, ľudia mu píšu, chvália ho či riešia aj osobné veci s tým, aby ich posunul inému ministrovi napríklad aj takéto odkazy:

Aktualizácia 15:40: Falošný Jahnátkov profil už z Facebooku zmizol.

Zdroj: SITA, red

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 20:16