Sony Digital Paper
StoryEditor

Manažéri, roztrhajte papiere. Sony vymyslel »digitálny papier«

02.04.2014, 15:55
Na trh prichádza technologická novinka cieliaca na biznis sféru: digitálny papier za 1 100 dolárov.

Tablety sú dobré, ale papier vám nenahradia. Kindle je tiež dobrý, ale takisto vám papier nenahradí. Čo teda robiť, keď je váš život o "papierovačkách". Sony vymyslelo riešenie - digitálny papier Sony Digital Paper. Všimol si to web Uncrate.

Sony Digital Paper má na rozdiel od tabletov jedinú funkciu: nahrádza papier. Je to dotykový displej s rozmermi približne ako klasická "A-štvorka" - spolu s okrajmi má rozmery 23,5 x 31,1 cm, 13,3-palcovú uhlopriečku a rozlíšenie 1200 x 1600. Displej je čiernobiely (16 odtieňov) a využíva technológiu E Ink Mobius. Dokážete si na ňom prezerať napríklad pdf súbory bez nutnosti zoomovania alebo vďaka priloženému stylusu písať poznámky. Má pamäť 4 GB a na prenos súborov na iné zariadenia môže poslúžiť wi-fi alebo micro SD karty, keďže Sony Digital Paper má na ne slot. Batéria má na jedno nabitie vydržať tri týždne, tvrdí Sony v prezentácii.

Novinkou cieli Sony na biznismenov: hovorí, že je určená pre profesionálov zavalených papiermi a má pomôcť zvýšiť produktivitu a tok dokumentov. Adekvátne vysoko vzhľadom na cieľovú skupinu je nastavená aj cena: 1 100 amerických dolárov. Produkt predstavili iba pred pár dňami a do predaja sa dostane od mája. Spočiatku cez sieť Worldox spolupracujúcu s americkými právnickými firmami, finančnými inštitúciami a podnikateľmi. Podľa Sony by mohol okrem nich osloviť aj ľudí s vyšším vzdelaním, vládne inštitúcie alebo napríklad správne rady. Zatiaľ iba v USA, o expanzii na ďalšie trhy v tejto fáze Sony nehovorí, aj keď ďalšie novinky týkajúce sa digitálneho papiera plánuje odkryť čoskoro.

"Štátne a federálne úrady v USA spotrebovali podľa InfoTrends v roku 2011 dokopy 122 miliárd hárkov papiera, čo znamená 400 hárkov na jedného Američana," uvádza Sony v tlačovej správe.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 18:28