Radoslav Procházka
StoryEditor

Procházka vám pohladí dušu. Na Facebooku začal básniť

09.07.2014, 13:35
Radoslav Procházka sa rozbásnil. Pozrite si rebríček top 3 najväčších básnikov slovenskej politiky.

Neúspešný kandidát za prezidenta Radoslav Procházka ukázal svoj ďalší koníček. "Otec rodiny, ústavný právnik, politik, vysokoškolský pedagóg" je najnovšie aj "básnik". Svoju tvorbu predstavil fanúšikom na Facebooku.

Procházka včera zverejnil na svojom Facebooku báseň z roku 2007. Ako sám uvádza, v to ráno, keď ju pridal na sociálnu sieť, videl, ako sa na hrobe jeho mamy vo vlčích makoch pasú čmeliaky. "Vzadu tlmene hučalo mesto a ujo hrobár do mobilu nahlas preberal novú objednávku. Robí to tak každý deň. Tak nech aj vám dnes na cesty svieti slnko," napísal fanúšikom.

Procházka patrí na Facebooku k silným slovenským politikom: má vyše 30 tisíc fanúšikov, túto sociálnu sieť využíval počas prezidentskej kampane a aktívny je stále. Okrem politických posolstiev vo veľkej miere komunikuje tiež osobné veci. Post s básničkou získal zatiaľ 281 likeov a 23-krát ho zdieľali, čo z neho spravilo najsilnejší Procházkov post za posledné obdobie. Reakcie boli od najnegatívnejších a výsmešných ("Treba to zoradiť nejako?") až po pozitívne ("Mne je to jasné, krásne verše"). Hodnotenie Stratégií si prečítajte nižšie.

Pozrite si Procházkovu básničku:

Čo na to Stratégie: Komunikácia Radoslava Procházku na Facebooku je konzistentná a básnička z toho nijako nevybočuje. Je dobré, ak politik k tvrdej štátnicko-mocenskej línii občas pridá ľudský rozmer a práve to Procházkova báseň urobila. A vôbec nezáleží na tom, či je báseň kvalitná alebo nie. Hodnotíme to pozitívne - nijako mu to nemôže ublížiť, iba pomôcť či už pri komunikácii so svojimi podporovateľmi alebo vo zviditeľnení vlastnej osoby. Treba si však dať pozor, aby sa z toho nestalo pravidlo. Keby Procházka odbočoval od svojej agendy k básňam pričasto, pôsobilo by to smiešne.

Top 3 najlepší básnici v slovenskej politike:

1. Marek Maďarič

Na Facebooku básnil aj minister kultúry Marek Maďarič. Ako jeden z mála má na to "kvalifikáciu" - v minulosti bol scenáristom a dramaturgom. Statusy a rovnako aj jeho celý profil facebook.com/marekmadaric už zmizli.

2. Rudolf Schuster

Exprezident napísal niekoľko kníh, prózu, scenáre, odbornú literatúru. Ako "poet" sa do histórie zapísal v roku 2003 a stačil na to krátky verš z vlastnej autorskej tvorby, ktorý predniesol na oficiálnom stretnutí so slovenskými hokejistami: "Nič to chlapci, nič to zato, že nám o chlp ušlo zlato. O rok v Prahe poďme na to." Médiá na jeho účet po tomto kroku žartovali.

3. Dagmar Bollová

Bývalá poslankyňa za KSS Dagmar Bollová bola typická svojským rečníckym štýlom, ktorý vnášala napríklad aj na tlačové konferencie. Raz novinárom zarecitovala Hviezdoslavovu báseň Ó, mládež naša! "Ó, mládež naša, tys’ držiteľkou rána..."

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 22:31