StoryEditor

Deň narcisov 2008

02.04.2008, 00:00

V piatok 11. apríla 2008, sa na celom Slovensku uskutoční v poradí už 12. ročník Dňa narcisov - verejnej finančnej zbierky organizovanej Ligou proti rakovine. Komunikačná kampaň vznikla v spolupráci s reklamnou agentúrou Publicis Knut.

Headline tohtoročnej kampane Dňa narcisov znie: „Povedzte to kvetom“. Marketingová komunikácia akcie je postavená na jednoduchosti a pochopení vizuálu. Kampaň bude podporená v TV a rozhlase v celoslovenských aj regionálnych médiách, prostredníctvom printov, web bannerov, billboardov, plagátov a citylightov. Z out of home nosičov sú zaradené plochy v MHD, zadné sklá mestských a prímestských autobusov po celej SR, kinetické plochy v OD Prior, vybrané vlaky v rámci SR, čítané oznamy a spoty na LCD obrazovkách na letiskách a vybraných železničných staniciach. Ďalej sú to trainmailing, moving boardy a spoty na LCD plochách na verejných priestranstvách či v obchodných centrách. K novým prvkom komunikácie patrí prezentácia prostredníctvom infokioskov v rôznych obchodných centrách, na najväčšej LCD ploche na Slovensku v BA, na LCD plochách v obchodných domoch NAY i v lekárňach. Kampaň podporujú tiež veľké obchodné siete, napr. Tesco s vizuálom Dňa narcisov na zadných stranách bločkov v niektorých predajniach.

Deň narcisov sa uskutočňuje každoročne začiatkom jari, keď v jeden jediný deň možno v uliciach stretnúť dobrovoľníkov Ligy proti rakovine ponúkajúcich ľuďom žltý narcis. Cieľom zbierky je upriamiť pozornosť verejnosti na fakt, že s rakovinou sa denno-denne stretáva čoraz viac ľudí, trend nádorových ochorení je stúpajúci a preto starostlivosť o vlastné zdravie v podobe zdravého životného štýlu a prevencie nie je odporúčaná Ligou proti rakovine len preto, lebo je to moderné, ale preto, že je to nevyhnutné. V Deň narcisov 2008 je možné prispieť priamym vkladom do pokladničiek dobrovoľníkov LPR SR, na účet Dňa narcisov 2629740400/1100, zaslaním SMS na číslo 848 v hodnote 30,- Sk v sieti Orange Slovensko a T-Mobile Slovensko (SMS linka bude aktívna od 1.4.- 20.4.2008). Za minulý rok dosiahol výťažok zbierky rekordnú výšku 20 678 712 Sk.

Zdroj: Liga proti rakovine

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 00:17