Gorila.sk Urban Space. Foto: Gorila.skGorila.sk
StoryEditor

Gorila.sk sa sťahuje. Nebude len výdajňou kníh

06.09.2013, 15:00
Nové priestory s výrazným brandingom, ale aj kaviarňou, vinotékou a miestom pre psy či bicykle. Gorila.sk predstavuje Urban Space.

Kníhkupectvo Gorila.sk sťahuje bratislavskú pobočku. Nebude však už len klasickou výdajňou tovaru objednaného na internete a kníhkupectvom. Zmení sa na Gorila.sk Urban Space.

Nový Gorila.sk Urban Space v sebe integruje predajňu, kaviareň a vináreň. Otvoria ju na bratislavskom Námestí SNP na prízemí Obchodného domu Dunaj. Ide o miesto, ktoré najmä vďaka KC Dunaj obľubuje bratislavská hipsterská komunita. Gorila.sk Urban Space sa tomu prispôsobí: na Facebooku avizuje, že bude "bike friendly" s priestormi na odkladanie bicyklov priamo vo vnútri. Takisto bude "dog friendly". A svoje meno spojí s kultúrou: Gorila.sk Urban Space figuruje ako jedno z miest, kde sa budú konať koncerty Festivalu Waves Bratislava.

Ako uvádza na Facebooku, jej nový concept store bude okrem kníh predávať aj doplnkový tovar exkluzívne v tejto predajni. "Zároveň chceme ľuďom poskytnúť miesto na stretávanie a posedenie so svojimi kamarátmi v kaviarni a vinotéke."

Gorila.sk otvára novú pobočku na Námestí SNP v pondelok 9. septembra. Večer chystá špeciálny program "Gašparkove šibalstvá alebo erotic dobrodružstvá Bob de Nira".

O spojenie knižnej a kaviarenskej kultúry sa pred Gorilou pokúšala napríklad sieť Panta Rhei, ktorá vo svojich kníhkupectvách otvárala kaviarne Café Dias. Martinus zase zdieľa priestory bratislavskej pobočky s kaviarňou Shtoor.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 11:50