StoryEditor

Na posielanie peňazí stačí len telefónne číslo

30.05.2013, 16:36
Novú mobilnú aplikáciu oddnes prinášajú spoločnosť Viamo, Tatra banka a VÚB banka. Ide o prvý produkt na ktorom sa podieľajú 2 banky, ktoré zároveň spoločne štartujú reklamné kampane.

 

Novinka funguje tak, že používateľ si nainštaluje mobilnú aplikáciu Viamo svojej banky a prepojí svoje slovenské mobilné číslo s číslom účtu v banke. Ak chce niekomu poslať peniaze, stačí, keď si vyberie jeho meno z telefónneho zoznamu, zadá sumu a prevod potvrdí PIN kódom. O prevode sa neregistrovaný príjemca okamžite dozvie z SMS-ky, kde nájde inštrukcie na prijatie platby, registrovanému príjemcovi príde už len notifikácia o prevode. Nepotrebuje žiadne špeciálne príslušenstvo, nemusí si nič dobíjať, peniaze prevádza priamo medzi bankovými účtami. Služba v súčasnosti funguje pre telefóny s operačným systémom Android a iOS.

„Pre úspech služby je dôležité, aby sa do nej zapojilo čo najviac bánk. Viamo je navrhnuté ako otvorený ekosystém,“ vysvetľuje Adam Marek, CEO spoločnosti Viamo a pokračuje:  „Výhodou služby je, že príjemca môže mať účet v ktorejkoľvek slovenskej banke a peniaze mu prídu, aj keď jeho banka zatiaľ službu Viamo neposkytuje. To by malo prispieť k rýchlemu šíreniu služby.“

Viamo je bezplatná služba pre klientov VÚB banky a Tatra banky, ako aj pre príjemcov prevodov v iných bankách. Ide Novú mobilnú aplikáciu oddnes prinášajú spoločnosť Viamo, Tatra banka a VÚB banka. Ide o prvý produkt na ktorom sa podieľajú 2 banky, ktoré zároveň spoločne 1.6.2013 štartujú reklamné kampane o ktorých zisťujeme viac.

 

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 15:41