StoryEditor

Obľúbené pivo Homera Simpsona už nájdete aj v slovenských obchodoch

08.06.2016, 11:30
Z fiktívnej značky piva z animovaného seriálu sa stala reálna v podobe oficiálneho s názvom Duff Beer spoločnosti United Breweries. Chce konkurovať prémiovým svetlým ležiakom.

Licenciu na predaj piva pod značkou Duff Beer získala spoločnosť United Breweries, ktorá aktuálne uvádza prvé oficiálne pivo pod týmto brandom na slovenský a český trh. Postupne sa pivo objaví v Poľsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, Litve, Lotyšsku a Estónsku.

Aký záujem o nový ležiak spoločnosť United Breweries predpokladá približuje Jana Vyhlídalová, Marketing Director United Breweries: „Uvedomujeme si, že spotrebitelia v tomto regióne preferujú lokálne značky. Pivo Duff je novinka, ktorá si svojich fanúšikov musí najskôr získať, ale vzhľadom na jeho kvalitu chute a ďalším atribútom predpokladáme, že si svojich fanúšikov nájde rýchlo. Legendárny brand by mal fanúšikom priniesť predovšetkým skutočný zážitok, ktorý nič nepredstiera a nesnaží sa navodzovať dojem prehnaného nasledovania trendov.Aktuálním cieľom, je podľa jej slov, úspešný launch naprieč európske trhy a vybudovať pevnú komunitu fanúšikov na sociálnych sieťach.

Duff primárne cieli na mužov generácie X a Y žijúcich v meste, ktorí radi trávia večery so svojimi priateľmi. Duff Beer sa bude postupne predávať v troch typoch balenia. Je dostupný v nezávislej predajnej sieti a vo vybraných reťazcoch. Do budúcnosti sa počíta s distribúciou aj do barov a klubov.

Novinka bude na oboch trhoch a neskôr aj v ďalších krajinách komunikovaná primárne na Facebooku a Instagrame, v pláne je viacero aktivit v online.

Značku Duff vlastní spoločnosť Twentieth Century Fox Film Corporation, ktorej licenciu na výrobu a distribúciu piva získala práve spoločnosť United Breweries. Zákazníci už môžu pivo s etiketou Duff poznať z predchádzajúcich rokov, ale vtedy išlo o neoficiálne produkty bez potrebnej licencie.

 

Zdroj: rm

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 09:10