StoryEditor

Pluska spojí tím printu s online. Začína budovať newsroom

16.02.2012, 23:00

Redakcia Plus jeden deň prestane písať iba pre tento denník – bude to redakcia píšuca pre newsroom. Obsah pôjde do printu, na web aj tablety.

Spoločnosť 7 Plus pripravuje newsroom pre svoj denník Plus jeden deň. Bude v ňom vznikať obsah pre print, web a nové platformy, napríklad tablety. "Redakcia Plus jeden deň prestane písať iba pre tento denník – bude to redakcia píšuca pre newsroom. Vedenie newsroomu na čele so šéfredaktorom, vedúcim vydania a šéfeditormi rozhodne, kde akú informáciu a v akom poradí zverejní," potvrdil pre Stratégie riaditeľ digitálnych médií Spoločnosti 7 Plus Marián Pavel.

Vydavateľstvo chce podľa Pavela posilňovať produktové oddelenie, ktoré buduje a stará sa o výkonnosť jeho webov: "Do budúcna by vydavatelia mali začať segmentovať obsah pre jednotlivé kanály. Je správne, aby ustupovali od modelu, keď ten istý obsah zverejňujú v printe, na internete a napríklad v tabletoch. Na každom z tých kanálov sa vytvára samostatná skupina čitateľov a obsah by jej mal byť prispôsobený – samozrejme v rámci možností vydavateľstva," tvrdí. To podľa neho neznamená budovať nové oddelenia, ale práve naopak: vzniká príležitosť generovať v integrovanom newsroome informácie s rovnakým počtom redaktorov a rovnakými nákladmi. "Jeden redaktor môže napísať okamžitú informáciu na internet po tom, čo sa udalosť stane, a následne má päť hodín do uzávierky, kedy môže pracovať na rozširujúcej správe do printu."

Viac o online aktivitách Spoločnosti 7 Plus nájdete v rozhovore s Mariánom Pavelom vo februárových Stratégiách. V predaji budú už čoskoro.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 06:47