Falošný Jim Carrey
StoryEditor

Český lev má škandál. Vystúpil falošný Jim Carrey, organizátor mu naletel

23.02.2015, 09:07
Supervízor večera Jan Svěrák najskôr tvrdil, že Jim Carrey bol pravý. Potom však priznal: stali sme sa veľmi pravdepodobne cieľom prepracovaného kanadského žartíka.

Vystúpil na udeľovaní Českých levov pravý Jim Carrey alebo nie? Organizátori najskôr tvrdili, že áno, teraz však hovoria presný opak. "Stali sme sa veľmi pravdepodobne cieľom veľmi prepracovaného kanadského žartíka. Veľmi sa ospravedlňujem," odkázal supervízor ceremoniálu Jan Svěrák, ktorý pritom totožnosť Carreyho pôvodne potvrdil. A nielen on, informuje iDnes.cz.

To, že na pódiu stál hollywoodsky herec známy z Masky či filmov Blbý a blbší, pôvodne potvrdili aj ďalší usporiadatelia vrátane hovorkyne Českej televízie, ktorá priamy prenos vysielala. "Je mi to ľúto, veľmi sa ospravedlňujem, nebol to úmysel, ale niečia dokonalá hra, pred ktorou môžem len zložiť klobúk," dodal Svěrák.

V stanovisku, ktoré usporiadatelia z Českej filmovej a televíznej akadémie vydali, stojí, že Carrey rozhodne nebol plánovaný ako podvod. "Dokonalá komunikácia s domnelou produkciou herca, jeho agentom, prítomnosť sprievodu bodyguardov a tlmočníčka a celá príprava jeho vystúpenia prebiehala úplne na profesionálnej úrovni. Nič nenasvedčovalo tomu, že by išlo o tak dokonalý úskok. Za prítomnosť falošného Jima sme nezaplatili ani korunu a vlastne sa čudujeme tomu, že niekto peňazí neľutoval a do celej tejto komédie investoval," píšu organizátori s ospravedlnením.

Pritom ešte včera tvrdili opak: Podľa Svěráka bol Carrey pravý, ako informoval web iDnes.cz. "Lenže to bolo tak tajné, že ho nakoniec nikto nespoznal," hovoril vtedy. Moderátorka totiž Carreyho nástup trochu zahmlila, navyše v pražskom Rudolfíne je zle vidieť aj rozumieť, výstup trval len pár sekúnd a tiež hostia zvyknutí na početné mystifikácie minulých ceremoniálov predpokladali, že ide opäť o žart. "Okrem toho si najslávnejšiu Carreyho podobu pamätajú diváci predsa trochu inak," pripomenul Jan Svěrák, že slávnemu "gumovému" komikovi pribudli roky aj kilogramy.

Pôvodná verzia bola, že v Česku sa Carrey vraj ocitol kvôli reklame, ktorú tu točí, a pozvanie na Levov vraj prijal rád a bez nárokov na honorár. "Bolo dohodnuté, že urobí, čo bude potrebné, ale nechcel narúšať slávnosť ničím veľkým. Vystúpil len pre radosť sebe a nám," tvrdil Svěrák. "Je absurditou Českých levov, že jedinú skutočne svetovú hviezdu hostia prehliadli," dodal. Fanúšikovia však pravosť Carreyho spochybňovali s odkazmi na jeho odlišnú súčasnú podobu či účasť na inom večierku v zahraničí. Vynorila sa tiež špekulácia, že išlo o propagačnú mystifikáciu k chystanej relácii Českej televízie. To však poprela jej hovorkyňa.

Zdroj: iDnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 07:23