StoryEditor

Do konca roka uvedú kiná sedem filmových premiér. Pozrite sa, aké

23.12.2015, 14:30
Ak nemáte na Štedrý večer alebo na Silvestra lepší program a nebaví vás program v televízii, môžete ísť do kina. Pozrite si, aké filmové premiéry uvedú kiná v tieto dva dni.

Ak nemáte na Štedrý večer alebo na Silvestra lepší program a nebaví vás program v televízii, môžete ísť do kina. Pozrite si, aké filmové premiéry uvedú kiná v tieto dva dni.

Do konca roka uvedú kiná ešte sedem noviniek. Na Štedrý večer prišla do kín česká komédia Padesátka, poetický film Králi hôr a animovaná rozprávka Žabiak Ribbit. Koniec roka ukončia štyri silvetrovské premiéry. Na výber je napínavý Bod zlomu, akčný Creed, animovaná rozprávka o udatnom kurati Kikirikí a pár vajec a dlho očakávaný Perfektný deň. Tento film španielskeho režiséra Fernanda Leóna de Aranoa zožal na filmovom festivale v Cannes päť minútové standing ovation.

 

 

Päťdesiatka (Padesátka), Česká republika

Slovenská premiéra: 24. 12. 2015

Čo sa stane na horách, zostane na horách. A dole nech si robia, čo chcú. Nová komédia Padesátka podľa scenára Petra Kolieska v réžii Vojtěcha Koteka sa odohráva v zasnežených Krkonošiach. Dej sa točí okolo miestnych horalov, bežkárskeho preteku Trojkráľová päťdesiatka a muža, ktorý sa rozhodol spoznať svojho otca.

 

 

Králi hôr (Brothers of the Wind), Rakúsko

Slovenská premiéra: 24. 12. 2015

Poetický príbeh chlapca Lukasa a orlieho mláďaťa je príbehom o láske a nádeji na pozadí nádhernej ale krutej prírody. Na filme sa podieľali Otmar Penker a Gerald Salmina, ktorí sú svetovo uznávaní tvorcovia filmov (réžia a kamera) v oblasti prírody, voľne žijúcich zvierat a extrémnych športov.

 

 

Žabiak Ribbit (Ribbit), Malajzia

Slovenská premiéra: 24. 12. 2015

Animovaná rozprávka o žabiakovi Ribbitovi, ktorý trpí závažnou krízou identity. Má silný odpor k vode a neznáša poskakovanie. Keďže je žabou, je to problém a Ribbit sa cíti úplne stratený. Musí si nájsť iný zmysel života, preto sa so svojou najlepšou priateľkou veveričkou vydáva do sveta.

 

 

Bod zlomu (The Point Break), Nemecko/Čína

Slovenská premiéra: 31. 12. 2015

Mladý agent FBI sa v utajení infiltruje do zlodejského gangu. Jeho členi obľubujú extrémne športy a žijú s totálne uvoľneným prístupom k životu i k zákonom. Agent FBI je čoraz viacej pohltený opojným a nespútaným životným štýlom, kde je hlavným krédom sloboda a adrenalín. Bez ohľadu na to, koľko pravidiel sa poruší a koľko ľudí zomrie.

 

 

Creed (Creed), USA

Slovenská premiéra: 31. 12. 2015

Adonis Johnson má po svojom otcovi, šampiónovi v ťažkej váhe, box v krvi. Okrem talentu však má i srdce pravého bojovníka. Láka ho Philadelphia, mesta, kde sa odohral legendárny súboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhľadá a požiada ho, aby sa stal jeho trénerom. Mladý boxer je pod Rockyho vedením na najlepšej ceste získať svoj vlastný titul.

 

 

Kikirikí a pár vajec (Un gallo con muchos huevos), Mexiko

Slovenská premiéra: 31. 12. 2015

Animovaná rozprávka o plachom kuriatku, z ktorého sa stane odvážny kohút, keď chce zlý farmár zničiť jeho domov. Spojí sa s priateľmi a prežijú veľké dobrodružstvo, kde sa ukáže, že veľké činy môžu vykonať aj tí malí.

 

 

Perfektný deň (Perfect Day), Španielsko

Slovenská premiéra: 31. 12. 2015

Prvou obeťou všetkých vojnových konfliktov býva zdravý rozum. To sa stane i skupinke humanitárnych pracovníkov z medzinárodnej organizácie Aid Across Borders, ktorá pomáha vo vojnovej zóne na Balkáne. V poslednej studni uprostred hôr, ktorá je zdrojom vody pre niekoľko dedín, pláva mŕtvola. Vytiahnuť telo a vyčistiť studňu je zdanlivo jednoduchá úloha, ale pre humanitárnych hrdinov sa stáva neriešiteľným rébusom. Počnúc márnym zháňaním pevného lana cez blúdenie horskými cestami, až po nezmyselné príkazy od veliteľov mierových vojsk OSN.

 

 

Prečítajte si aj:

Vianoce v televízii: Na Jednotke rozprávkové, na Markíze tradičné, na Jojke kreslené

Silvester v televízii bude pod taktovkou obľúbených zábavných šou

 

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Katarína Hrnčárová

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 12:02