Feriha
StoryEditor

Feriha: Prečo chodí na Doma už len jedna epizóda denne

03.12.2014, 09:32
Najsledovanejší program televízie doma - telenovela Feriha - sa od tohto týždňa vysiela inak. Stanica vysvetľuje dôvody.

Televízia Doma v decembri upravila program: zmenila vysielanie svojho aktuálne najsledovanejšieho seriálu, tureckej telenovely Feriha. Feriha od tohto týždňa nechodí ako doteraz s dvoma časťami denne, ale iba s jednou.

Doma ponechala Ferihu od pondelka do štvrtka o 21:30, no nadväzujúce epizódy o 22:40 už nevysiela.

Stratégie sa pýtali televízie Doma na dôvody. Odôvodňuje to sviatkami: "Od decembra na Doma postupne nabiehame na sviatočnú programovú štruktúru, ktorej súčasťou sú aj nemecké romantické filmy od pondelka do štvrtka o 22:30 po seriáli Feriha," uvádza PR oddelelenie televízie. Stanica spustila k filmom aj upútavkovú kampaň, v ktorej avizuje "Vianočné objatia". Podľa PR manažéra prešla aj na nový, sviatky evokujúci vizuál.

Tým, že Doma vysiela len jednu epizódu denne, jej vystačia epizódy dlhšie. Zatiaľ však nechce povedať, kedy odvysiela finále seriálu. Ďalšia zmena čaká Ferihu cez sviatky - počas Vianoc dostane prestávku. Takto sa bude vysielať do konca roka:

- do štvrtka 18. decembra vždy jedna epizóda denne o 21:30 (až po epizódu 132 z celkového počtu 160)

- od pondelka 22. decembra dostane Feriha prestávku, Doma vyskladá večery výhradne z filmov.

Romantický seriál Feriha je najsledovanejší program tejto jesene na Doma. Minulý týždeň mala v reklamne dôležitej cieľovej skupine 12-54 s najúspešnejšou stredajšou časťou 102 tisíc mladých divákov a trhový podiel 10,3 %, pričom priemer stancie bol 5,0 % (detailné výsledky môžete nájsť tu). Podľa tlačovej správy to bola historicky najvyššia sledovanosť aj podiel zo všetkých častí o 21:30.

Stratégie sa pýtali aj na to, aké ďalšie turecké seriály televízia Doma chystá. Stanica ich však zatiaľ neodhaľuje.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

http://youtu.be/qxNVKpOABFw

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 15:43