StoryEditor

Markíza a Joj vycestujú na televízny veľtrh. RTVS chystá niečo viac ako minulé roky

05.10.2015, 10:30
V Cannes sa začína televízny veľtrh MIPCOM 2015. Prinášame prehľad, kto príde nakupovať a predávať za Slovensko a čo bude mať na veľtrhu svetovú premiéru.

Vo francúzskom Cannes sa dnes začína najväčší televízny veľtrh Európy MIPCOM 2015. Niekoľko noviniek prichádza aj zo Slovenska.

Na MIPCOM za Slovensko tradične vycestujú zástupcovia akvizičných oddelení Markízy, Joj aj RTVS a popri nich niekoľko menších hráčov - tradične Mega Max Media, ktorá prevádzkuje detský kanál Duck TV, košická káblová spoločnosť Antik Telecom, distribútor káblových televíznych staníc IFC media, spoločnosť pôsobiaca na poli Social & Interactive TV Mark & Mansion alebo GroupM Slovakia.

Zmena však nastáva v prípade verejnoprávnej RTVS: kým minulé roky chodila na veľtrh len ako nákupca, teraz je vedená medzi vystavovateľmi. Na veľtrhu má svoje predajné miesto - mimochodom rovnaké ako Česká televízia. Na televíznych veľtrhoch absentovala ako predajca dlhé roky - chýbal je totiž obsah. Stratégie o jej aktivitách na MIPCOM-e zisťujú viac.

Svoj obsah bude na veľtrhu predávať aj Markíza, i keď nie priamo. Jej matka CME sa totiž dohodla s distribučnou spoločnosťou Beta Film, ktorá bude na MIPCOM-e ponúkať kompletný katalóg vlastnej tvorby CME. Nákupcom ponúkne aj seriály Búrlivé víno, Chlapi neplačú, Druhý dych, Horúca krv, Ordinácia v ružovej záhrade, Horná Dolná, Susedia či reality šou Svokra. Prečítajte si o tom viac.

 

Predajcovia/vystavovatelia:

  • Eurokim
  • FremantleMedia Group
  • Rozhlas a televízia Slovenska

Nákupcovia/návštevníci:

  • Antik Telecom
  • Asteon Media
  • GroupM Slovakia
  • IFC media
  • Mark & Mansion
  • Markíza-Slovakia
  • Mega Max Media
  • TV Joj/Slovenská produkčná

 

Aký bude tohtoročný MIPCOM? Organizátor sľubuje 13 656 účastníkov, z toho 4 500 nákupcov a 2 088 vystavujúcich spoločností. Tohtoročnou "Country of Honour" bude Turecko. Ocenenia televíznych osobností roka "MIPCOM 2015 personalities of the Year" sa stand šéfovia Fox Television Group Dana Walden a Gary Newman. Prednášku na veľtrhu bude mať okrem iných šéfka Endemol Shine Group Sophie Turner Lang. Pozrite si viac v pdf prezentácii.

Viac informácií:

Na veľtrhu bude mať svetovú premiéru pre biznis partnerov európsky projekt The Last Panthers alebo nové Akty X (The X-Files). Viac o štarte distribúcie Aktov X nájdete v samostatnej správe, trailer seriálu The Last Panthers so Samanthou Morton v hlavnej úlohe si môžete pozrieť tu:

https://youtu.be/JKZQK7z69w4

https://youtu.be/xZfPaMz8GA4

https://youtu.be/vFuyyVwnI9k

https://youtu.be/CFhJFhfJGDU

https://youtu.be/27pwVZd8v2A

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 22:14