Zlatica Puškárová v novej staničnej grafike
StoryEditor

Markíza vyzerá inak. Pozrite si jej nový vizuál (video)

16.02.2015, 08:56
Zlatica Puškárová a ďalší moderátori, redaktori a herci Markízy sú opäť tvárami staničnej grafiky. Prinášame video.

Televízia Markíza vyzerá inak: cez víkend sa zmenila jej staničná grafika.

Aj nová grafika naďalej pracuje s celebritami. V jingloch sú seriáloví herci Markízy (Monika Hilmerová, Martin Mňahončák, Marek Majeský, Emil Horváth a ďalší), moderátori (Mária Pietrová-Chreneková, Jaroslav Zápala, Zlatica Puškárová, Patrik Švajda a ďalší) a redaktori spravodajstva a publicistiky. "Špeciálne natáčané predelové jingle sú zostrihom prirodzených, často aj samovoľných, či podvedomých reakcií hercov na podnety počas výroby. Zámerom bolo dosiahnuť čo najpríjemnejší, uvoľnený a prirodzený pocit a vyhnúť sa umelým pózam a prehrávaným grimasám," uvádza stanica.

Na jeseň stanica tiež pracovala s celebritami. Pozrite si video - jingle TV Markíza na jeseň 2014.

Nová grafika vznikla interne v kreatívnom tíme Romana Kettnera.

Realizačný tím:

Creative director: Roman Kettner

Art director/animation: Jaroslav Jenča

Animation/compositing: Branislav Pavlovič

Animation: Michal Hrabovec

Réžia jinglov: Jonáš Karásek

Kamera jingle: Tomáš Juríček

Explikácia TV Markíza:

Hoci dlhodobo úspešné rodinné zameranie televízie Markíza ostáva nezmenené, vďaka vynovenej grafike chceme na obrazovky priniesť ešte viac voľnosti, ľahkosti a zároveň dynamiky. Zmeny sa týkajú nielen základného grafického balíka a nových predelových jinglov, ale aj spôsobu propagácie jednotlivých relácií.

Divákov potešíme lepšou informačnou hodnotou a väčšou prehľadnosťou jednotlivých prvkov v rámci programových upútaviek. Veľký dôraz sme tiež kládli na výraznú zmenu v rámci estetickej kvality grafickej podoby televízie.

Farebné riešenie využíva celú škálu odtieňov korporátnych farieb televízie Markíza - modrej a žltej. Farebnosť je výraznejšia, atraktívnejšia a zároveň čistejšia. Nevyhýbali sme sa ani atypickejším farebným kombináciám. Tie však nie sú samoúčelné, ale majú za úlohu podporiť jednotlivé subbrandy v ponuke televízie Markíza.

Špeciálne natáčané predelové jingle sú zostrihom prirodzených, často aj samovoľných, či podvedomých reakcií hercov na podnety počas výroby. Zámerom bolo dosiahnuť čo najpríjemnejší, uvoľnený a prirodzený pocit a vyhnúť sa umelým pózam a prehrávaným grimasám.

Okrem toho sa diváci môžu tešiť aj na modernejšie contentové jingle a zjednotenú, prehľadnú informačnú grafiku. Ide napríklad o výraznejšie zjednotenie upútavkových koncoviek, alebo grafické prispôsobovanie významných slotov typu „Megakino“ danému konkrétnemu titulu.

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 03:03