Štefan Hríb
StoryEditor

Mika zabil Lampu, tvrdí Hríb. Mika: Kvôli Lampe máme žalobu za 150 tisíc

16.01.2015, 11:48
Šéf RTVS oponuje: Nie je možné, aby si konkrétna spoločnosť bez garancie dodržiavania pravidiel nárokovala vysielací čas vo vysielaní.

Rokovanie Václava Miku a Štefana Hríba o ďalšom osude relácie Pod lampou neprinieslo dohodu. Práve naopak.

"Spoločnosť W Press nemôže byť dôveryhodným zmluvným partnerom RTVS a to nielen z dôvodov marketingových a obchodných aktivít vydavateľstva, na ktoré využíva formát Pod lampou, ale najmä v súvislosti so zodpovednosťou RTVS a jej hospodárením s verejnými zdrojmi," tvrdí šéf RTVS Mika vo vyhlásení.

Argumentuje tým, že RTVS je zodpovedná za obsah vysielania, no v prípade Lampy je niekoľko sporov. Mika informoval napríklad o 150-tisícovej žalobe za zásah do práv na ochranu osobnosti. RTVS si podľa neho nemôže dovoliť uzatvoriť zmluvu so spoločnosťou vytvárajúcou reláciu spôsobom, "ktorý na seba opakovane viaže riziko sankcií a pokút". "Vážime si divákov relácie Pod lampou, rovnako ako všetkých našich divákov a poslucháčov, ale nie je možné, aby si konkrétna spoločnosť bezpodmienečne a bez garancie dodržiavania zásad a pravidiel nárokovala vysielací čas v televíznom alebo rozhlasovom vysielaní."

Štefan Hríb na rokovanie reagoval na webe týždenníka .týždeň v príspevku Václav Mika Lampu v RTVS zabil. "Dnešným zákerným rokovaním Václav Mika definitívne pochoval a zabil Lampu v RTVS. Je nám to veľmi ľúto. Ľuďom, ktorí sa na pokutu vyzbierali, sa týmto riaditeľ RTVS vysmial do tváre," hovorí

O relácii sa má podľa Miku ešte rokovať a až potom bude zrejmá budúcnosť relácie.

RTVS včera neodvysielala Pod lampou. Relácia figurovala v programových plánoch, mala sa vysielať na Dvojke v klasickom čase o 22. hodine. Televízia ju však už zo štruktúry vyškrtla, nahradila ju dokumentom Absolventi. Viac informácií.

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 15:19