Vizualizácia. Foto: solid-enterprise.comsolid-enterprise.com
StoryEditor

Na Slovensku vyrastú filmové ateliéry za 60 miliónov eur

17.12.2013, 16:09
Projekt je v poslednom štádiu príprav. Má stáť do konca roka 2016 a privítať napríklad ruských filmárov.

Vybudovanie nových filmových ateliérov na Slovensku dostáva reálnu podobu. Informuje o tom brandžový web filmneweurope.com, podľa ktorého je projekt v poslednom štádiu príprav. Stavať sa má začať v roku 2014 a ateliéry budú dokončené do roku 2016.

Projekt bude podľa webu stáť 60 miliónov eur. Pri Bratislave vyrastú tri filmové a televízne štúdiá, skladisko, kostýmová hala, dátové centrum, kancelárie, kino a priestor pre eventy. Má poskytnúť 200 až 500 pracovných miest.

Za projektom stojí producent Marek Veselický (Rozhovor s nepriateľom, Doktor od Jezera hrochů) a jeho firma Solid Enterprise. Investície poskytne zahraničný partner podnikajúci v IT a filmovom priemysle.

Ako v minulosti informovali Hospodárske noviny, Veselický chce pritiahnuť napríklad ruskú produkciu, ale aj nemeckú, českú a ďalšie. "Ročne sa pritom v Európe natočí 1 500 filmov a 600 v USA. Na to, aby fungoval náš projekt filmových štúdií, nám stačí sedem filmov ročne. Všetko je to o kontaktoch a osobných vzťahoch," povedal pre HN. Prečítajte si celý rozhovor s Veselickým z augusta 2013.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:31