StoryEditor

Nová kresťanská rozhlasová stanica Rádio 7

24.01.2006, 23:00

Nová kresťanská rozhlasová stanica Rádio 7 so sídlom v Bratislave začala tento mesiac vysielať na Slovensku. Veriacim i neveriacim chce ponúkať kvalitné relácie, spravodajstvo z domova i zo sveta, správy zo života cirkví, publicistiku, duchovné slovo, biblické čítania a zamyslenia nad Bibliou.

Súčasťou programu nového rádia bude aj Literárne okienko, hudobné programy, kresťanský pop, diskusné relácie venované duchovným otázkam a takisto vysielanie pre deti a pre ženy v domácnosti. V nedeľu si poslucháči na Slovensku môžu vypočuť bohoslužbu z cirkví združených v Evanjelickej aliancii SR. Sú to napríklad Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV), Reformovaná kresťanská cirkev, Bratská jednota baptistov, Cirkev bratská a ďalšie.

Rádio 7 je vysielaním spoločnosti Trans World Rádio, s. r. o., ktorej zakladateľmi a spoločníkmi sú národné redakcie TWR Slovakia a TWR CZ, ktoré patria do rodiny celosvetovej rozhlasovej spoločnosti Trans World Radio (TWR). TWR je v celosvetovom meradle významnou rozhlasovou spoločnosťou, ktorá vysiela kresťansky ladené programy vo viac ako 200 jazykoch na piatich kontinentoch. Na Slovensku vysiela TWR Slovakia už 15 rokov. Po dobrých skúsenostiach sa vedenie TWR rozhodlo rozšíriť vysielanie pre veriacich práve vytvorením rozhlasovej stanice Rádio 7.

Ako uviedol riaditeľ TWR Slovakia Ľubomír Vyhnánek, Rádio 7 bude 50 percent programov vysielať v slovenskom a 50 percent v českom jazyku. České programy bude pripravovať česká redakcia v Brne.

Rádio 7 si záujemcovia môžu naladiť prostredníctvom satelitných digitálnych prijímačov alebo cez internet na adrese www.radio7.sk. Okrem toho ci priaznici rádia môže na jeho internetovej stránke objednať programový mesačník vysielania Rádio 7.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 16:06