Milujem Slovensko
StoryEditor

Panelák a Búrlivé víno dostanú konkurenciu: šou Milujem Slovensko

26.03.2013, 13:30
Pozrite si kampaň a viac informácií o novej šou Jednotky. Moderuje Martin Nikodým, súťažia Adela Banášová a Dano Dangl.

Rozhlas a televízia Slovenska chystá nový ťažiskový projekt. Po tom, čo v piatkovom prime-time ukončila Legendy popu, prinesie šou Milujem Slovensko. Predstavila ju dnes na tlačovej konferencii.

Milujem Slovensko je šouformát vyrábaný podľa holandskej licencie I Love My Country od spoločnosti Talpa. RTVS si pochvaľuje jeho medzinárodný rozmer: vlastné verzie vznikajú aj na najväčších európskych trhoch ako Nemecko a Veľká Británia čí ázijskej Číne."Verím, že ako v iných krajinách aj u nás nebude iba jedna séria, ale podstatne viac," povedal riaditeľ Sekcie programových služieb STV Tibor Búza. Dodal, že podľa jeho názoru práve tento formát dokáže budovať vzťah ku krajine.

Na otázku Stratégií, aké má RTVS od šou ratingové očakávania, vedenie televízie neodpovedalo. Podľa šéfa Václava Miku sú ukazovatele iné: predovšetkým aby mala pokračovanie.

V Nemecku formát v roku 2011 pod názvom Ich Liebe Deutschland lokalizovala komerčná Sat.1 a dosahoval podiely okolo 10 % v reklamne dôležitej cieľovej skupine 14-49, čo sú hodnoty na úrovni staničného priemeru. V Británii vlastnú verziu chystá verejonprávna BBC One. V domácom Holandsku sa vysiela od roku 2008, podľa RTVS je marketlídrom. V Česku ponúkne šou komerčná Prima Family od apríla v priamej konkurencii SuperStar na Nove.

Režisérom šou bude Rado Štefanov, známy z verejnoprávnych projektov Fenomén a Čierna alebo biela alebo šou TV Joj Farmár hľadá ženu. Podľa jeho slov sa pri tvorbe slovenskej verzie najviac inšpirovali holandskou predlohou. Pochvaľuje si licenčné podklady od Talpy, takzvanú bibliu, čo sa pozitívne prejavilo aj na výrobe. "Najdôležitejšou zárukou úspechu je atmosféra. Prispôsobili sme tomu aj výrobu a chceli sme preniesť náladu zo štúdia k divákom."

Šou Milujem Slovensko bude mať pätnásť epizód s približne 80- až 90-minútovou stopážou. Bude sa vysielať každý piatok o 20. hodine na Jednotke, v priamej konkurencii seriálu Markízy Búrlivé víno a jojkinho Paneláku. Prvé epizódu však Jednotka mimoriadne nasadí už na Veľkonočný pondelok 1. apríla o 20:10.

O čom je šou Milujem Slovensko

Moderátor: Martin Nikodým
Réžia: Rado Štefanov
Kapitáni tímov: Adela Banášová, Dano Dangl
Anotácia RTVS: Milujem Slovensko je 80-minútový program s výnimočnou atmosférou, plný zábavy, ktorý prináša zaujímavé, ale aj vtipné fakty o našej krajine, ukážky známych televíznych filmov a relácií, najpopulárnejšie slovenské piesne, spomínať sa bude na najväčšie športové momenty. Preveríme si znalosti našej rodnej reči, ale aj prehľad o našich známych rodákoch. Bude to výlet do našich najkrajších spomienok, pripomenú sa najdôležitejšie historické momenty a oprášia takmer zabudnuté fakty o našej krásnej krajine. Počas večera súťažia proti sebe dva celebritné tímy, ktoré spájajú svoje sily s publikom. Každý tím je zostavený z troch členov osobností, vždy po jenom vo vekovej kategórii 20+, 30+ a 40+ rokov. Každé trojčlenné družstvo bude mať svojho kapitána. Jeden tím povedie moderátorka Adela Banášová a druhý herec a moderátor Dano Dangl. Okrem členov v tíme majú obe družstvá k dispozícii aj 60 farebne odlíšených ľudí v publiku. Tímy odpovedajú na otázky o našej krajine napr. „Aké je naše hlavné mesto? Aký je najvyšší vrch na Slovensku?“ a podobne.
Vysielanie: piatok 20:10, Jednotka
Držiteľ licencie: Talpa
Zahraničné trhy, ktoré kúpili formát: Albánsko, Belgicko, Bielorusko, Blízky východ (18 krajín), Bulharsko, Česko, Čína, Dánsko, Francúzsko, Grécko, Gruzínsko, Chorvátsko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rumunsko, Slovinsko, Srbsko, Švédsko, Taliansko, Ukrajina, Veľká Británia

http://youtu.be/XACm-gcYWbk

http://youtu.be/kWrzHYSw_x4

http://youtu.be/0QyqDpCUUSE

http://youtu.be/WPI1JIDgq1g

http://youtu.be/uYCrLa-hOJE

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 16:49